Hovedpine – den skjulte lidelse

//

Nakkesmerter er hyppige og lindres ofte hos kiropraktoren ved behandling

Nakkesmerter og hovedpine er næst efter rygsmerter den næste hyppigste årsag til sygefravær på arbejdspladsen. Det koster således det danske samfund utrolige summer – På trods af dette er hovedpine en lidelse som ofte er overset, da den ikke kan ses ligesom f.eks. et brækket ben

Hos Kiropraktorerne ser vi mange patienter som påvirkes i stor grad på deres livskvalitet på grund af netop hovedpine.

Patienterne henvender sig både med langvarige smerter og mere forbigående og milde smerter. Uanset sværhedsgraden oplever de fleste lindring hos kiropraktoren og typisk allerede efter første besøg.

 

Årsagerne til hovedpine kan være mange men symptomerne er ofte ens. Foruden selve hovedpinen døjer mange med koncentrationsbesvær, manglende overskud, søvnbesvær og andet.

 

Heldigvis kan hovedpine oftest lindres. Behandling for hovedpine hos kiropraktor står oftest ikke alene, da påvirkning af de udløsende faktorer har en betydning i forhold til hyppigheden af hovedpiner. Træning og øvelser er ofte en del af hjælpen til selvhjælp, og indgår som oftest som en naturlig del af behandlingen ved kiropraktor. Som med alle andre smerter handler det om at undgå at få dem – eller som minimum at få det i mindre grad.

 

Hovedpine kan også ofte være en kompliceret og sammensat lidelse med mange samtidige årsager. Selv i de alvorligere tilfælde er der ofte lindring at hente ved at begrænse de mekaniske smerter fra nakken.

Mange patienter beskriver også hvordan mekanisk betingede hovedpiner kan lede til de mere alvorlige tilstande, hvis ikke man tager hånd om dem tidligt i forløbet

 

Migræne

Migræne er typisk karakteriseret ved pulserende, anfaldsvis hovedpine – ofte halvsidig. Den kan forekomme aldersgrupper, men er generelt hyppigere hos kvinder end hos mænd

Hovedpinen er ofte ledsaget af andre symptomer (såkaldt aura symptomer) så som synsforstyrrelser, kvalme og ind imellem opkastninger.

Man er ofte meget lys og lyd sensitive og har ofte tendens til at isolere sig i mørke rum indtil anfaldet er overstået. Anfaldene kan vare fra få timer til flere døgn.

Migræne er dog ikke altid lige nemt at diagnosticere da den ofte forekommer i sammenhæng med andre typer af hovedpine, ligesom andre hovedpine former kan minde meget om migræne

Migræner kan for nogle være svært invaliderende i perioden det står på for den enkelte og kan for omverdenen være svær at forholde sig til.

Selv om klassisk migræne ofte er med baggrund i hormonelle og vaskulære forhold, ser man ofte af de har en påvirkning af mekaniske gener i nakkeregionen. Behandling for migræne hos kiropraktor kan hos mange derfor ændre på hyppigheden af migræner, selv om de ikke nødvendigvis kan fjerne dem helt

 

Er det alvorligt

Ved besøg hos Kiropraktor sikres det altid, at der ikke er grund til at mistænke mere alvorlige tilstande. Heldigvis er hovedpine meget sjældent udtryk for mere alvorlig tilstand.

Din Kiropraktor er uddannet sideløbende med de danske læger i Odense. Vi er derfor godt klædt på til at undersøge og behandle dig når du har problemer med hovedpine, nakkesmerter og migræne.

 

Få hjælp til at lindre dine hovedpine – kontakt din Kiropraktor idag

 

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark