Har du brug for pre workout?

//

Du vil helt sikkert gerne have det optimale ud af din træning, uanset om det handler om muskelopbygning, bedre kondition, vægtreducering eller noget helt andet. For hvem vil ikke gerne træne optimalt.
Måske har du hørt om eller overvejet at gøre brug af pre workout, men hvordan virker det egentlig, og hvordan bør man bruge det? Det kan du læse mere om her i artiklen.  

Forskellige typer af pre workout

Meningen med pre workout produkter er at de skal give dig et boost så du får mere ud af din træning. Det kan enten være ved at tilføje særlige vitaminer og præstationsfremmende kosttilskud, eller simpelthen ved at give dig et skud energi i form af koffein. 

Der findes mange forskellige typer hvor virkning, stofferne og vitaminerne kan variere, men langt de fleste pre workout produkter indeholder altså koffein.     

Til dage hvor du er træt eller skal præstere ekstra

Pre workout produkterne hvor virkningsstoffet koffein er omdrejningspunktet er ikke et kosttilskud som du bør tage hver dag inden du træner, for hvis du gør det, så ved du at ligesom med kaffe, at effekten aftager.
Derfor er brug af koffein noget du med fordel kan gøre brug af i en periode hvor du måske skal præstere noget ekstra, er træt, eller skal igennem et par dages ekstra hård træning. Bruger du pre workout for at få ekstra energi, så bør du efter et par dage holde en lille pause, inden du begynder igen. 

Kig på hvad du mangler

Nogle pre workout produkter indeholder også andre stoffer og vitaminer. Det kan f.eks. være aminosyrer, c vitamin, kreatin, BCAA osv. Mange af de stoffer kan du også få gennem kosten, eller igennem andre produkter. 

Her bør du tage et grundigt kig på hvad du mangler, for det er helt korrekt at din kost og dit vitamin og proteinindtag osv. er vigtig for at du får det optimale ud af træningen. Men hvis du f.eks. i forvejen får rigeligt med protein, er der altså ingen grund til at tage det ekstra i et pre workout tilskud. 
Mangler du derimod nogle essentielle vitaminer osv. så vil det jo give rigtig god mening for dig at benytte produktet. Så det kræver altså at du tager et lille kig på din kost og spotter hvis der er små huller du med fordel kan dække.

Læs om produktet

Ligesom du skal kigge på din kost, så er det altså en god ide at tage et grundigt kig på produkterne inden du køber, netop med henblik på at vælge det helt rigtige.
Leder du efter et skud energi, så er det jo helt klart vigtigt at koffeinindholdet er så højt som muligt. Er det derimod aminosyrer eller andet du mangler, ja så skal du jo gå efter det.
Du kan altså ikke bare købe et tilfældigt produkt og regne med det dækker dit behov, da navnet pre workout altså dækker over flere forskellige typer produkter. Lidt ligesom ordet kosttilskud kan betyde mange forskellige ting.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark