Gode grunde til at købe en speedbåd

//

Der er mange gode grunde til at købe en speedbåd, uanset om det er en mindre speedbåd med påhængsmotor eller en yacht, der ligger og skinner i en fancy lystbådehavn, er der helt sikkert noget ved at have en speedbåd.  

I denne artikel dykker vi ned i en række gode grunde til at købe en speedbåd: 

Sejlads reducerer stress 

Hverdagen er stressende. Det kan være morgentrafikken, det konstante bombardement af e-mails, sms’er, telefonopkald og elektroniske enheder, der bipper, triller og hviner og konkurrerer om vores opmærksomhed. Vores hjerner har brug for en pause. Ifølge Wallace J. Nichols som til daglig arbejder som marine biolog, er vores hjerner fastgjort til at reagere positivt på vand, og at være i nærheden af ​​det kan berolige og forbinde os, øge innovation og indsigt og endda helbrede det, der er gået i stykker. At eje en båd hjælper dig med at sætte farten ned, få forbindelse og bryde grebet om livets daglige stressfaktorer. 

Sejlads giver god motion. 

At bruge din egen båd som platform for rekreation giver uendelige muligheder – vandski, wakeboarding, dykning, snorkling og svømning giver god motion. Og lad os ikke glemme glæderne ved at fiske eller bare fjolle rundt med en billig kastestang. Det kan berolige dit sind, fokusere din opmærksomhed og måske endda belønne dig med et godt måltid. 

At eje en båd kræver at mestre nye færdigheder 

Sikker drift af en båd kræver at beherske nye færdigheder – og at mestre nye færdigheder holder dit sind skarpt. Fra knob til navigation, fra ankring til binding ved en marina, fra at kende bagbord fra styrbord og din stævn fra agterstavn, jo mere du lærer, jo mere vil du nyde din oplevelse. Lær ordforrådet, færdselsreglerne, det særlige ved din elektronik og de fine punkter ved at arbejde i alle kombinationer af strøm, tidevand og vind. 

I Danmark er det lovpligtigt at have et speedbådskørekort, som gør dig sejlklar til at tage ud på de syv have. Du kan derfor med fordel bestille et speedbådskørekort hos Sejlerskolen DK, som gør dig sejlklar på kun en dag. Alle prøver afholdes i samarbejde med, og udstedes af DFU kompetence center, der er godkendt af Søfartsstyrelsen til at afholde prøver og udstede certifikater indenfor sejlads. 

At eje en båd giver dig kontrol over din ferie 

Når du er ude på vandet, går du hvor du vil, når du vil, i dit eget tempo og i din egen tid. Du bestemmer dit budget. Du bestemmer selv, hvad du skal spise og hvornår. Du bestemmer selv, hvor du vil overnatte. En ferie på din egen båd kan være lige så luksuriøs eller så enkel, som du vil.   

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark