Vælg det bedste og billigste garn til dit begynderprojekt

//

Disse garnanbefalinger er beregnet til at hjælpe begyndere med at vælge deres første garn, der skal bruges til at lave øvelsesprøver, når de skal lære at hækle. Du kan hækle med stort set alle slags garn og endda ikke-fibergarnlignende alternative materialer. Men som nybegynder er der nogle garnmuligheder, der vil være nemmere end andre at arbejde med, og du vil finde det bedst at begynde med disse valg. 

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Garnspecialisten.dk, som sælger bæredygtigt garn fra restpartier, som sikrer dig kvalitetsgarn til billige penge. 

Fiber type 

Den første beslutning, du skal tage, er, hvilken type fiber du skal arbejde med. Der er mange forskellige muligheder for både animalske fibre og plantefibre. Du kan hækle med alt fra baby alpaca garn til banan silke garn. De mest almindelige garnvalg for begyndere er dog uld- og bomuldsgarn. Herunder vil vi dykke mere ned i fordele og ulemper ved de to garntyper.   

Uldgarn 

Uld er et glimrende valg til at øve dine hæklefærdigheder. Det er en modstandsdygtig fiber og er tilgivende overfor fejl. Hvis du laver en fejl, er de fleste uldgarner nemme at optrevle og genbruge. Nogle mennesker har uldallergi, hvilket er noget man skal være opmærksom på, men for de fleste mennesker er uldgarn et godt valg til hækling.​ 

Det er vigtigt at købe uldgarn af en god kvalitet, men hvis du samtidig ønsker at spare penge, så kan du med fordel købe dit uldgarn hos Garnspecialisten.dk.  

Bomuldsgarn 

Bomuld er en uelastisk fiber, hvilket gør det lidt mere udfordrende at hækle med. Den samme kvalitet gør det dog til et godt valg til specifikke typer projekter, hvor du gerne vil have varen til at holde sin form! Selvom nogle mennesker finder bomuld lidt mere udfordrende end uld, er det ikke så anderledes, og det er bestemt noget du kan prøve som nybegynder. Hvis du lærer at hækle om sommeren, hvor varmen gør det ubehageligt at arbejde med uld, er bomuldsgarn et særligt godt valg, fordi det er lettere end uld.  

Du kan med fordel dykke ned i det store udvalg af bomuldsgarn hos Garnspecialisten.dk. Her finder du et stort udvalg af bæredygtigt bomuldsgarn, som er perfekt til de fleste projekter.  

Du undrer dig måske over, hvordan du kan vide, hvilken slags garnfiber du arbejder med. Efterhånden som du vænner dig til at arbejde med forskellige garntyper, vil du ofte være i stand til at fortælle det bare ved at se på eller håndtere garnet. Men du kan også nemt finde den type fiber, der står på garnetiketten. Du kan hurtigt lære at læse en garnetiket, som vil give alle de oplysninger, du behøver at vide, når du vælger det bedste garn til hækling. 

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark