Det rigtige dæk sørger for bedre og mere sikker kørsel

//

Det rigtig dæk monteret på din bil er med til at give en mere behagelig og sikker kørsel.

Når du skal vælge dæk til din bil, kan det være en god ide at kigge lidt nøjere på detaljerne. Der er nemlig nogle faktorer der er vigtige for hvor behageligt og sikkert du kører. De faktorer gælder ens uanset om du kører med alufælge eller stålfælge.

De fleste dæk på markedet har en relativ høj standard og er tilnærmelsesvis tæt på hinanden i kvalitet. Der er dog nogle modeller der afviger eller ikke yder helt som de skal. Dertil kommer også at man skal tage højde for hvilken type kørsel man har mest af. 

Sommerdæk er klart altid det bedst valg til sommerhalvåret. Hvilket så klart gør at vinterdæk er bedst til vinterhalvåret. Men det kommer naturligvis an på hvor du bor. Bor du et sted hvor vejret aldrig kommer under 7 grader, så skal du køre sommerdæk hele året. 

Du kan også vælge et helårsdæk, men her kan du som udgangspunkt forvente at det ikke giver den højeste ydelse og sikkerhed hele året rundt. Det giver nærmest også sig selv. Det er hverken lavet specielt til den ene eller andet årstid. Det vil sige der er gået på kompromis for begge dele. 

Værdierne på de forskellige dæk

Ethvert dæk har nogle værdier. Det starter naturligvis med dets størrelse, denne skal du vælge så den passer til din bil. Enhver bil har nogle størrelser der matcher den rullediameter der passer til dit speedometer. Det næste er den loadindex og hastighed. Disse skal også passe til din bil. Der hvor du kan vælge lidt mere frit er støj og forbrug, disse værdier svinger meget mellem størrelserne og model/mærke. En vigtig del er at læse nogle anmeldelser på de forskellige dæk så du finder netop den model der giver dig det bedste vejgreb. Vejgreb sikrer at du har bedre kontrol, ikke bliver udsat for akvaplaning eller får for lang bremselængde. Derfor er det klogt at bruge tiden på at læse de forskellige tests omkring dæk inden du køber. 

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark