Føler du nogensinde, at det liv, du lever, ikke er dit eget? At der er andre stemmer i dit hoved, der fortæller dig, hvad du skal gøre og hvordan du skal handle? Har du nogensinde følt, at tiden er blevet langsommere eller hurtigere uden varsel? Disse symptomer kan være tegn på psykisk sygdom. Kognitiv psykoterapi kan hjælpe mennesker med disse symptomer med at finde fred i sig selv og opnå en sund sindstilstand. Læs videre for at få flere oplysninger om denne type terapi, og hvordan den kan hjælpe med at forbedre din livskvalitet!
Psykisk ustabilitet
Kognitiv psykoterapi kan være meget gavnlig for mennesker, der kæmper med psykisk sygdom. Denne type terapi fokuserer på, hvordan tanker, følelser og adfærd interagerer i sindet ved at undersøge ting som hukommelse, sprogudvikling og personlighedstræk. Kognitive terapeuter mener, at alle disse faktorer spiller en rolle for et individs generelle velbefindende (eller mangel på samme) og kan bruges til at hjælpe med at identificere og behandle psykisk sygdom.
Hjælper mod angst, depression, tvangstanker mm.
Kognitiv psykoterapi har vist sig at have en positiv effekt på mange forskellige tilstande, herunder depression, tvangstanker og tvangstanker samt generaliseret angstlidelse. Faktisk viser forskning, at kognitiv adfærdsterapi (eller kort sagt CBT) er lige så effektiv til behandling af disse problemer som antidepressiva er. Desuden har CBT vist sig at være effektiv i behandlingen af spiseforstyrrelser og kan hjælpe personer med PTSD med at bearbejde deres traumer.
Forbedrer kommunikationsfærdighederne
Et af de oftest oversete aspekter af psykisk sygdom er vanskeligheder med at kommunikere følelser eller tanker effektivt med andre. Kognitiv psykoterapi har til formål at forbedre kommunikationen ved at hjælpe folk med at forstå, at de kan vælge, hvordan de reagerer på mennesker og situationer. Denne type terapi hjælper også personer med at identificere uhensigtsmæssige overbevisninger om sig selv eller andre, som kan få dem til at opføre sig på en bestemt måde, f.eks. ved at undgå sociale interaktioner af frygt for at blive afvist.
Forbedrer selvværd
En persons reaktion på sine omgivelser afhænger i høj grad af den måde, hvorpå de opfatter det og sig selv. Kognitiv psykoterapi kan hjælpe folk med at genkende deres egne tanker og følelser samt andres tanker og følelser. Dette hjælper dem med at udvikle et mere realistisk syn på verden omkring dem, hvilket i sidste ende resulterer i et bedre mentalt helbred generelt. Ofte handler det også om, at lade ubrugelige tanker om sig selv passere blandt tankerne, så man lærer at ignorere dem.
Hvem kan hjælpe?
Det kan specialisten: Joanna Izabelle, du kan læse meget mere som hende på https://joannaizabelle.dk/om-mig/joanna-izabelle/. Når du læser om Joanna, så vil du også hurtigt opdage, at hun kan hjælpe dig med rigtig mange forskellige lidelser. Udover at hun er uddannet i kognitive adfærdsterapeut, så er hun også uddannet hypnotisør og hypno terapeut, hvilket gør, at hun også kan tilbyde behandlinger indenfor hypnose og hypnoterapi. Det giver hendes muligheden for at arbejde med dine tanker, men også din underbevidsthed på én og same tid. Joanna Izabelle holder til i Hillerød, hvor hun har hendes klinik.