Skriv en god ansøgning og kom til jobsamtale

//

Din ansøgning skal være god. Det skal den af den åbenlyse årsag, at den skal få dig videre til jobsamtalen. Og det kommer du kun, hvis du skriver en god jobansøgning, som vækker arbejdsgiverens interesse og giver vedkommende lyst til at lære mere om dig. 

Der er en række formalia, som en god ansøgning skal overholde. Først og fremmest må den ikke være for lang. Den må højst være én side lang, ellers kan den blive kasseret alene på grund af længden. Arbejdsgiverne har simpelthen ikke tid til at læse meget lange ansøgninger, og derfor skal du forsøge at holde dig på under én side.

Du behøver heller ikke et billede på din ansøgning, hvis du har det på dit CV. Det er rigeligt at have et sted.

Så skal du også sørge for, at din ansøgning har en god struktur. De forskellige informationer skal komme på de rette tidspunkter i din ansøgning, så det giver bedst mening. 

Læs mere om at skrive en god ansøgning her. 

Strukturen sikrer dig, at din ansøgning bliver god

Når du skriver din ansøgning, skal du lave en god overskrift og en god indledning. Det er med dem, at du vækker læserens interesse og lægger op til, at du har de påkrævede kompetencer til jobbet. 

Herfra skal du bruge en stor del af pladsen på at skrive om, hvordan du vil bidrage. Du skal skrive fremadrettet og tage udgangspunkt i kravene i jobopslaget. Hvad skal du kunne? Nævn, at du kan det, og brug din erfaring som belæg for, at du har prøvet det før. Lad være at liste dine erfaringer, det er det, du har dit CV til.

Til sidst skal du fremhæve dine personlige og sociale kompetencer, hvor du gør det klart, at du vil passe godt ind. Samt at du er motiveret. Dette er meget vigtigt.

Har du gjort alt dette, så vil du have skrevet en god ansøgning og være tættere på jobsamtalen. 

Du kan læse mere om ansøgninger her.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark