Myter omkring psykologer

//

I denne artikel, vil vi vise nogle myter folk har omkring psykologer, og mange i hvert fald nogle af dem til jorden.

Som psykolog møder man mange fordomme og myter omkring, det at gå til psykolog. Men det er nu ikke så slemt, og mange vil have godt af terapi, især hvis de kommer ud for noget traumatiserende.

1. Alle kan bruge terapi

Nej – Det er som sådan ikke alle der kan det. Det kræver, at personen er villig til og evner at selvreflektere og lytte. Det kan langt de fleste, men der kan være store udfordringer med eksempelvis børn og unge.
Det kan også være besværligt for psykisk udfordrede mennesker. 

Du skal ønske at ændre dig. Du skal være parat på at gøre en forskel og TRO på, at det kan lade sig gøre.

2. Du taler altid om din barndom ved en psykolog

Nej – Det gør man sådan set ikke. Der kan være mange grunde til at tale om netop barndommen, men det er langt fra de fleste tilfælde hvor det sker. Det afhænger fuldstændig af din udfordring og problemstillinger. Det kan ligge i barndommen, men det kan også ligge noget senere eller egentlig slet ikke have noget med dette at gøre.

3. Det er bare ligesom at snakke med en ven

Nej – En psykolog/terapeut er ikke din ven i den forstand. Det er en tredje parts person, der har nogle HELT andre værktøjer end dine venner/venninder måtte have. Ved en terapeut får du ro og tryghed til at tale med en, der kan komme med nogle objektive vurderinger uden at kende dig og samtidig have en hel uddannelse i ryggen der får terapeuten til at kunne tale om dine problemer på en helt anden måde.

Derfor er det ALTID også en god idé at have støtte fra familie og venner udover terapien, da de kender dig bedst.