Livet kan være svært – det handler om at finde balance

//

Begreber som stress og angst er ikke længere så tabubelagte, som det engang var. I dag rammes stadig flere og flere af disse livsstilssygdomme, ofte som et resultat af at enten have kørt i et for højt gear for længe eller fordi, de har været under et for højt forventningspres. For nøjagtig som en racerbil, så er det begrænset, hvor længe man kan køre i det højeste gear, uden at motoren begynder at ryge og til sidst står af.

Metaforen er til at føle på, da det moderne liv på mange måder finder sted i overhalingsbanen. Vi har travlt på jobbet, vi har travlt i vores familier, vi har travlt med at pleje os selv – og alt sammen foregår ofte ud fra forestillingen om, hvad det vil sige sig at være glad, have succes eller være en god ’X’ eller ’Y’. Men lever man livet som et kapløb, og uden at passe op ikke at køre i et uhensigtsmæssigt gear, så går det ofte galt.  

Derfor handler det om, hvordan vi finder balance. I hvert fald hvis man spørger hos Lifework, som er psykoterapeut i Odense. Her er begreber som balance og trivsel i fokus, fordi livet handler om at være til på en måde, hvor vi som mennesker netop trives. Ikke bare på jobbet, men i alle aspekter af livet.

Netop terapien kan da også være et af de steder, hvor man er nødt til at søge hen, hvis man vil tilbage på sporet. For med samtaleterapi kan man begynde at finde ud af, hvorfor man lider af f.eks. en utilstrækkelighedsfølelse, stress, udbrændthed eller måske angst. Kort fortalt kan i alle støde på udfordringer i livet eller ende i en situation, hvor vi føler det kan være svært at hvile i os selv og blive glade igen. Det kan kræve at man finder frem til alle de ting, der går en på og resultere i, at man tænker eller handler på en bestemt måde. Når man har denne indsigt, bliver det naturligvis lettere at finde ud af, hvordan man gør op med de negative ting. Derfor handler det om at finde balancen i det hele, så bliver livet lettere at håndtere – også når det hele ser sort ud.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark