Det skal du gøre med overskydende maling

//

Hvis du har været i gang med et malerprojekt, har du garanteret noget maling til overs. Det er så godt som umuligt at købe præcist den rette mængde maling. Men hvad skal du egentlig stille op med den ekstra maling? Du kan køre det til genbrugsstationen, give det væk eller sælge det, men hvis du opbevarer det rigtigt, kan det holde i mange år.

Opbevaring af maling

Hvis maling opbevares korrekt, kan det sagtens holde sig i 10-15 år afhængigt af typen, så det kan sagtens betale sig at gemme malingen fremfor at skaffe dig af med det. Hvis du er i tvivl om, hvordan maling skal opbevares, kan du altid kontakte din lokale maler. Se fx en maler her. Det vigtigste er, at du opbevarer malingen koldt og tørt. Desuden bør du opbevare malingen i den originale bøtte og sørge for, at den er helt lukket. Evt. kan du forsegle bøtten yderligere med tape eller husholdningsfilm. Det kan desuden være en god idé at skrive den første dato den blev åbnet på malerbøtten.

Afskaffelse af maling

Hvis du er helt sikker på, at du ikke får brug for malingen igen, kan det være nødvendigt at skille sig af med den. Afhængigt af hvor stor en rest du har tilbage, kan du overveje at sælge malingen eller give det til en i dit netværk. Hvis der ikke er nogen der bider på, er der måske også en frivillig organisation, der ville kunne nyde godt af noget maling. Hvis du ikke kan få det afsat til nogen, som vil bruge malingen, skal du køre det på genbrugsstationen. Maling kan være skadeligt, og bør derfor altid smides ud i ”farligt affald” på genbrugsstationen. Du bør desuden udtørre malingen inden du afleverer det. Med mindre mængder maling kan du blot åbne bøtten og stille det i solen i et par dage for at tørre det ud. Ved større mængder kan du bruge kattegrus eller avispapir til at speede processen op. Desuden er det muligt at købe såkaldt paint hardener, som ligeledes får malingen til at størkne.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark