Lær at holde en tale

//

Tal til dig selv

Det kræver mod at holde taler. Det kræver mod at lave præsentationer. Det kræver mod at yde sit bedste under pres. Uanset om du spørger den mest erfarende indenfor TED talk, forretningsfolk eller politiske figurerer der har ydet godt under pres utallige gange, har de alle samme svar. Man bliver aldrig vant til det. Alle oplever at få en lille svedetur, blive stresset eller have lidt for mange toiletbesøg når de skal tale foran mange mennesker. Der er heldigvis en løsning til dette. En rigtig god måde at starte er ved at tale til dig selv, hvilket man kan gøre på mange måder. En af disse måder er at tale til sig selv i spejlet. Dér kan man få lov til at grine af sig selv, tale i sit eget tempo og vigtigst af alt er der ingen der forventer noget andet end dig selv. Forbereder du en tale eller den store fremlæggelse på arbejdet, så stil dig foran spejlet, kig dig selv i øjnene og prøv det af.

Præsentér og fremlæg i din hverdag

Selvom det for mange var svært at få meldt sig til tavlen i skolen, eller tage teten og fremlægge virksomhedens forslag for klienterne, så gør øvelse mester. Og dette har aldrig været mere sandt hvad angår fremlæggelser af forskellig art. Prøv derfor at melde dig. Det kan være nervepirrende, men man glemmer hvor stor respekt og forståelse publikum har for din indsats. Forsøg derfor at gøre det så ofte som overhovedet muligt. Husk at grine lidt og forsøg at have det sjovt imens, uanset opgavens art. Vær ironisk, forsøg dig med humor, grin hvis du kokser i det og du vil opleve hvor meget lettere situationen bliver. Gør du dette tilpas mange gange, vil det med tiden blive lettere og lettere at træde op foran andre. Man kan se det som en sportsgren: det sværeste er faktisk at komme i gang. Videnskaben viser at den sværeste del af en løbetur er at få folk til at tage skoene på. Kast dig ud i det og bliv overrasket.

Oplev en personlig udvikling

Eftersom du oftere holder taler, fremlæggelser eller lignende vil du opleve en stor personlig udvikling for det bedre. Du vil opleve dit stressniveau falde i skarpe situationer. Du vil opleve hvordan din selvtillid skyder i vejret og med det mener vi til månen. Folk der er vant til at fremføre sig selv og formidle deres indhold overfor mange mennesker, har en tendens til at være gladere, sundere og mere tilfredse med sig selv gennem dagene. Mange har haft stort held med at kontakte deres lokale konferencecenter. De har ofte professionelle speakers der underviser i netop den slags.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark