3 bæredygtige grunde til hvorfor du skal sove med bambus lagner

//

Hos Savethefuture.dk stilles der i denne artikel skarpt på hvorfor du skal sove med  økologiske bambuslagner.

Det er der nemlig mange gode grunde til, og som du ved er det ikke kun de store ting der gør en forskel i kampen for en grønnere verden, men også de små valg vi som forbrugere gør til dagligt. 

Bambuslagner holder længere

Hvis du allerede er godt inde i begrebet bæredygtighed, så ved du sikkert også at det ikke kun handler om hvordan et produkt er produceret, og selv om økologiske bambuslagner også udmærker sig her, så handler det altså også om levetid.

Det handler om at du som forbruger simpelthen skal forbruge mindre i den tid du lever.

Bambuslagner er utroligt slidstærke, og du kan derfor nemt forvente en levetid på 10-20 år inden du skal ud og investere i nye lagner. 

Skånsom vask

Bambus har i sig selv en antibakteriel funktion, og det er meget heldigt, for stof der er vævet af bambus er nemlig meget følsom over for høje temperaturer.

Det vil sige at du skal vaske dit økologiske bambuslagen på maksimalt 40 grader, men det betyder altså ikke at det ikke bliver rent. 

 

Så selv når du vasker dit bambuslagen belaster du altså klimaet mindre end du vil gøre hvis du vasker et bomuldslagen på 60 grader eller mere.

Derudover er et bambuslagen hurtigtørrende, så hvis du hører til dem der bruger tørretumbler kan du her både gøre gavn for klimaet, og spare penge.

Bæredygtig produktion

Du skal selvfølgelig huske at undersøge hvor dine økologiske bambuslagner kommer fra, men hvis de kommer fra FSC-mærkede skove, så kan du være sikker på at råmaterialet er bæredygtigt. 


Bambus er et af de materialer der er mest bæredygtige i sig selv, fordi det gror hurtigt, ikke optager en masse vand eller har brug for gødning. 

 

Brugen af bambus har en positiv effekt på Co2 udledning da bambus recirkulerer en del Co2

Derudover viser OEKO-TEX® certifikatet dig at det valgte økologiske bambuslagen er fri sundhedsskadelige stoffer.

Derfor er bambuslagner ikke kun gode for miljøet, men også for dig.

 

Godt for mere end miljøet

Bambuslagner er ikke kun gode for miljøet, for som med mange andre bæredygtige produkter så gør de altså også noget godt for dig især på disse 3 områder: 

 

  • Der er god økonomi i at vælge et holdbart produkt.
  • Der er god sovekomfort i de antibakterielle og svedabsorberende lagener.
  • Du kan gå i seng, velvidende at du har bidraget til en grønnere fremtid.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark