Vin og mad: en god kombination

//

Vil man gerne give sine og andres smagsløg de fulde oplevelser, så er det en rigtig god idé at bruge noget tid på, at udvælge de vine der kombinerer godt med den mad man får serveret. Vin og mad har altid været en ting, som mange vælger at bruge tid på samtidig, og det forstår vi godt. Men det skal også gøre på den korrekte måde. Vi opridser i korte strøg hvad man skal gå efter til tre forskellige måltider. Læs med nu og bliv klogere inden for maden og vinens verden.

Snacks

Et fænomen hvor man kan gøre mange ting rigtigt og forkert. Men en ting er sikkert, champagne er altid en vinder. Og specielt hvis man finder noget der parrer rigtig godt med vinen. Her går du ikke galt i byen med f.eks. stenbiderrogn og en tung creme fraiche på blinis. En lidt mere sæson præget mundfuld, men absolut i topklasse hvis du spørger mange glade madhjertet. Så find din yndlings champagne frem, og gå ned til din lokale fiskehandler for at få fyldt op til festen eller en dag hvor du skal forkæle dig selv.

Forret

Her ser man ofte fisk på menuen. Og det forstår vi godt, specielt hvis man bor i et område hvor der kan fes friske varer altid direkte fra det lokale farvand. Måske et stykke smuk torsk eller en hel pighvar dampet i sine egne safter. Mulighederne er enorme når vi snakker forretter. Men det gælder ikke helt vinen, for ofte vil man bruge en lidt mere tør hvidvin der passer til retten, som vi før har snakket om tit er fisk.

Hovedret

Tung mad. Lang tilberedning. Og intens smag. Vin kan hurtigt forsvinde i denne gerne, og derfor skal man også have noget med god krop. Komplementært til de store smage i mad, med store smage i vin. Rødvin der får smagsløgene til at danse.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark