Vigtige faktorer at overveje inden du hyrer en advokat

//

Ligesom en revisor eller en entreprenør, bør du gå klogt til værks i dit valg af advokat. Ikke alene vil du dele fortrolige oplysninger med denne person, men du vil også betro dem til at tilbyde dig ordentlig juridisk rådgivning og guide dig gennem en situation, du ellers ikke ville være i stand til at navigere i på egen hånd. 

 Der er adskillige aspekter, som du skal tænke over, før du vælger den advokat, der er bedst for dig og din juridiske situation. Det er alt fra kvalifikationer og omkostninger til jura og beliggenhed. 

I denne artikel vil vi gennemgå de vigtigste faktorer, som du bør overveje, når du søger efter en advokat: 

Lang eller kort sigt? 

Før du begynder at kigge på nettet eller beder kolleger, venner eller familie om henvisninger, skal du først tage stilling til dine egne behov. Hvorfor har du brug for en advokat? Har du et juridisk problem, som du ikke kan løse på egen hånd? Hvis ja, vil en professionel kunne hjælpe? 

Når du har identificeret, at du har brug for juridisk bistand, skal du finde ud af, om du har brug for en advokat på kort eller lang sigt. Dette vil afhænge af det arbejde, du gerne vil have udført. Har du for eksempel brug for en advokat til at rådgive om en aktuel juridisk situation? Dette kræver muligvis kun et kort samarbejde eller en enkelt konsultation. Omvendt, hvis du leder efter nogen til at håndtere alle dine juridiske anliggender på ubestemt tid, så kan du kræve en langsigtet advokat, som du kan ringe til, når du har brug for dem. 

Specialeområder 

Advokater har en tendens til at specialisere sig inden for visse retsområder, da det er et meget stort fagområde, der ligner medicin. Nogle dækker ejendomsret, mens andre forfølger lov om virksomhed, familie, intellektuel ejendomsret, immigration, beskæftigelse, ulykke/skade, konkurs, kriminalitet eller borgerlige rettigheder. 

Advokater kan også være åbne over for en lang række situationer, i hvilket tilfælde de omtales som almen praksis advokater.  

Hvis din situation er specifik for din virksomhed, så vil du måske vælge en advokat, der har erfaring med selskabsret. Alternativt, hvis du har brug for hjælp til at afvikle en pårørendes dødsbo, ville en ejendomsretsadvokat være den bedste løsning. 

Beliggenhed 

Lokale forhold kan spille en rolle i forhold til din specifikke sag, hvilket betyder, at du skal lede efter en advokat i dit område, der er bekendt med regionens lovkrav. 

Hvis du tilfældigvis bor i et landområde med begrænsede muligheder for juridisk rådgivning, kan du bruge andre kontaktmetoder, såsom telefon eller e-mail, til at diskutere mindre juridiske spørgsmål. Med større juridiske spørgsmål, eller for langsigtet rådgivning, er det vigtigt at finde nogen tæt på dig, så du kan udvikle et betroet, ansigt-til-ansigt forhold. 

Står du og skal bruge en advokat i Svendborg? Borch Advokater er din lokale advokat i Svendborg, og står klar til at hjælpe med juridisk rådgivning om erhvervs- og privatlivets væsentligste forhold.  

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark