Undgå disse fejl, hvis du gerne vil behandle hudorme på næsen

//

Undgå disse fejl, hvis du gerne vil behandle hudorme på næsen

Hvis der er små, sorte prikker på din næse, er det med stor sandsynlighed hudorme. Prikkerne kan være virkelig irriterende at se på. Særligt for dig selv. Derfor vil du formentlig også gerne af med dem. Desværre er der mange myter om, hvad du bør gøre. Derfor har vi skrevet om nogle af de største fejl, folk begår, når de gerne vil af med hudorme på næsen.

Hvad er hudorme egentlig?

Udseendemæssigt er hudorme små, sorte prikker. Prikkerne kaldes også for komedoner. Det er vigtigt at understrege, at hudorme på ingen måde har noget at gøre med rigtige orme. Hudormene kan sidde alle de steder på din krop, hvor du har talgkirtler. De opstår nemlig, når dine talgkirtler bliver tilstoppede.

Her kan du få mere information om midler mod hudorme på næsen

Lad være med at skrubbe din hud

Nogle mennesker tror fejlagtigt, at det er muligt at skrubbe hudorme på næsen væk. Men det virker ikke. I stedet kan du risikere at genere din hud yderligere af skrubning. Derfor bør du slet ikke skrubbe din hud, når du gerne vil af med dine hudorme. Uanset, om du så skrubber med en handske, håndklæde eller noget helt tredje.

Dybderensbehandlinger er heller ikke vejen frem

Dernæst tror mange mennesker også, at en dybderensbehandling er det rette middel mod hudormene. Det er desværre heller ikke rigtigt. Hudormene befinder sig nemlig ikke i dybden af huden, men derimod i hudens overflade. Derfor giver det ikke mening at kaste penge efter dybderensbehandlinger, når du gerne vil slipper for hudorme på næsen og andre steder.

Sørg for, at du vælger de rette produkter til din hud

En tredje fejl som mange begår, er, at de vælger de forkerte produkter mod hudorme. Mange af produkterne indeholder parfume. Men parfume gør ikke noget godt for din hud. Faktisk får parfume, talgkirtlerne til at trække sig sammen. Når de gør det, er det langt nemmere for dem at blive tilstoppede. Derfor er der ingen god fidus i at anvende hudprodukter med parfume. Slet ikke, når du gerne vil af med hudorme på næsen.

Ansigtsmasker mod hudorme på næsen

Mange anvender også ansigtsmasker, der er udviklet til at bekæmpe hudorme. Disse kaldes ofte for black masks. Der er bare ingen evidensbaseret forskning, der understøtter, at maskerne skulle have en egentlig effekt. Tværtimod synes maskerne mere at have vundet indpas fordi de bliver stærkt promoveret på blandt andet de sociale medier.

Det er til gengæld en rigtig hård metode mod din hud, da du til dels kan sammenligne det med, at du putter gaffatape på huden – og så hiver det af. Overvej derfor, om det virkelig er sådan, du har lyst til at behandle din følsomme hud. Særligt, når du nu ved, at der ikke er noget forskning, der dokumenterer maskernes effekt.

Næsestrips er heller ikke en god idé

Ligesådan findes der også næsestrips på markedet. De fungerer egentlig ligesom black masks, og derfor er der heller ingen god grund til at anvende næsestripsene.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark