Sådan vælger du den rigtige virksomhedsform til din virksomhed

//

Går du og drømmer om at blive selvstændig? Men er du i tvivl om, hvilken virksomhedsform du skal vælge til din virksomhed? Der er nemlig en del muligheder i Danmark og der er store forskelle på alle de forskellige virksomhedsformer. Selvom der er stor forskel på alle virksomhedsformerne har de hver især også store fordele og ulemper. Det er lige præcis fordelene og ulemperne ved de forskellige virksomhedsformer, som du kan blive klogere på her. Her får du nemlig en kort forklaring på nogle af de forskellige muligheder du har, når du skal skabe en forretning i Danmark.

ApS – Anpartsselskab 

I Danmark er der en virksomhedsform som man kalder ApS. APS er en forkortelse af Anpartsselskab og er et kapitalselskab. Et ApS selskab er en af de mest populære måder at stifte virksomhed herhjemme på. Det er blandt andet fordi at man ikke hæfter for ret meget, hvis virksomheden skulle gå konkurs. Hvilket også er en af de helt store fordele med et ApS selskab. En anden fordel er også at man selv kan vælge om der skal være en eller flere personer til at stifte selskabet. Dermed bestemmer man selv hvor mange stiftere der skal være. Hvorimod ved andre selskabstyper kan man kun være en enkelt og andre igen skal der være flere til at stifte. Derfor er der stor frihed ved at vælge et ApS selskab. Når man har et ApS skal der betales det som hedder selskabsskat af overskuddet fra virksomheden. Du skal dermed kun betale personskat, hvis eller når du hæver løn ud til dig selv. En ulempe for nogen vil være, at man skal stille 40.000 kroner som startkapital, når man stifter et ApS. Det kræver derfor at man har 40.000 kroner på kontoen, når man ønsker at stifte et ApS selskab.

Enkeltmands virksomhed

Udover et ApS selskab, så kan du også stifte en enkeltmandsvirksomhed. Her er det kun dig selv der kan stå som ejer og stifter af virksomheden. Du kan sagtens efterfølgende ansætte flere personer, du behøver derfor ikke at arbejde alene i firmaet. Men det er kun dig der er stifter og ejer. Det koster ikke noget at starte en enkeltmands virksomhed op og du behøver derfor ikke at have nogen penge på kontoen når du starter. Du hæfter dog personligt for den gæld som du optager i firmaet. Det vil sige, at hvis du optager en masse gæld og firmaet så går konkurs, så skal du alligevel betale gælden ud. Dette er en af de helt store ulemper og faldgruber ved en enkeltmandsvirksomhed. Ved du på forhånd, at du ikke har behov for at stifte gæld i firmaet, som du ikke kan betale igen, så er denne type virksomhedsform dog super fin.

A/S – Aktieselskab

I Danmark kan man også stifte det der hedder et aktieselskab også kaldet A/S. Et aktieselskab stiftes af flere personer eller virksomheder, det er nemlig sådan at et aktieselskab også kan stiftes af virksomheder. Ved et A/S selskab betaler man ikke indskud med kroner men med aktier og indskuddet skal være på mindst 400.000 kroner fordelt i aktier på de forskellige stiftere. Man vælger selv om der skal være en eller flere personer til at stifte selskabet. Men denne selskabsform kræver at der er en direktion og en bestyrelse. Det vil sige at der er nogle helt andre krav til denne type virksomhedsstiftelse end ved de to nævnte ovenfor. 

Støt miljøet og arbejdsklimaet uanset selskabstype 

Uanset hvilken type virksomhed du vælger at stifte, vil det altid være en god ide at støtte op om miljøet og arbejdsklimaet. Det kan man gøre på mange forskellige måder. Du kan både støtte op i lokalsamfundet eller ude i den store verden.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark