Sådan sparer du på træpillerne i de kolde vintermåneder

//

Der er mange sjove ting at bruge penge på, og de fleste af os kan blive enige om, at varme ikke er en af dem. Lige nu befinder mange danskere sig endda i en situation, hvor det ikke engang er et spørgsmål om, hvad der er sjovest at bruge penge på. Mange husstande er presset af de stigende priser og prioriterer benhårdt for at få tingene til at løbe rundt. 

Det gælder også danskere med pillefyr. Træpiller er lige nu op til 250% dyre end for et år siden, og med vinteren for døren gruer mange for, hvad det vil betyde for deres hverdag. 

Herunder har vi samlet et par sparetips til dig, der gerne vil have dine træpiller til at vare lidt længere. Det kan nemlig lade sig gøre at spare på dem og stadig have varme i huset. 

Lær dit træpillefyr godt at kende 

For at vide præcist hvor og hvordan du skal justere dit fyr smartest, skal du kende det ud og ind. Start med at sætte dig grundigt ind i, hvad dit fyr kan holde til, hvilke funktioner det har og hvor gammelt det er. Dette gør du via fyrets leverandør og i brugsvejledningen. 

Fx har mange pillefyr en timer, der betyder, at den kan indstilles til kun at varme huset op nogle bestemte timer i døgnet. Især i vinterens ydermåneder (det tidlige efterår og det sene forår) kan man spare rigtig mange træpiller, hvis man vurderer, at man kan nøjes med at varme huset op om natten, og så trække på den varme i de lunere timer om dagen. 

Indstil radiatorerene jævnt 

Det er en gængs fejl når de kolde måneder kommer, at vi går konstant og justerer på vores radiatorer. Når vi fryser skruer vi helt op, og når vi så får det for varmt igen, skruer vi for meget ned. Det koster på træpillekontoen. 

I stedet for skal du finde en temperatur, som du kan leve med og som giver en jævn varme, uden at overforbruge. Man skal ikke gå og fryse, men det behøver heller ikke være så varmt i huset, at man ikke kan have en cardigan eller sweater på. 

Eksperimenter nogle dage for at finde frem til den temperatur, der passer alle mand og revuderder evt. om gulvvarmen skal være tændt på fuld skrue i badeværelset. 

Køb de rigtige træpiller 

Sidst men ikke mindst er det en god ide at vælge træpiller, som har en god kvalitet. Det kan måske synes dyrer lige når pengene skal lægges, men det betaler sig i det lange løb. Træpiller af god kvalitet, dvs. træpiller af træsorter som eg, bøg og elm, har en bedre brændeevne, og giver derfor mere varme pr. træpillesæk end en sæk træpiller af ren grantræ. 

Hvis du er interesseret i gode træpiller, så kan du altid finde billige træpiller af høj kvalitet på siden her.