Sådan nedskærer du på dit papirforbrug på kontoret

//

Overvældende mange tons papir bliver hvert år brugt til alle mulige formål både i hjemmet og på kontoret. Papirforbrug udtømmer naturressourcer og kan skade dyrenes levesteder, så det er godt for alle at skære ned. Nogle gange kan ganske vist det være nødvendigt at anvende papir, og det kan være svært at vide, hvordan man kan friløse sig fra de papirbrugsvaner, man har samlet op igennem tiden. For eksempel på kontoret, hvor man er nødt til at dele mange forskellige informationer hele dagen, der oftest let kan distribueres i papirform, hvordan kan man i så fald inkorporeret andre metoder til at dele denne information? Heldigvis findes der mange muligheder for, hvordan du skærer ned på dit papir og samtidig får dit arbejde gjort. I dette indslag får du tre gode råd til, hvordan du kan undgå at bruge papir og være mere miljøvenlig på arbejdet.

1# Brug digitale værktøjer

I denne digitale tidsalder, hvor alle har trådløs internet, cloud-muligheder til at tilgå deres data og lettransportable computere, findes der et væld af måder at dele informationer, skrive noter eller samarbejde på, der ellers førhen var papirdrevet. Alle disse værktøjer har nærmest gjort papir redudant, og de kan hjælpe dig med at spare på denne fysiske ressource for jorden. Skovens træer vil takke dig for det! Jeg er sikker på, at de fleste af disse allerede i en vis forstand er en velintegreret del af din hverdag, men det er værd at have in mente i hverdagen. Bør man virkelig udskrive den kopi af dokumentet, eller kan jeg bare tilgå den via en af de mange elektroniske aggregater, man alligevel har indenfor håndsrækkevide?

2# Genbrug og affaldssortering

Hvis din arbejdsplads endnu ikke har en genbrugsordning af diverse kontorartikler, så vil vi varmt anbefale, at I får en. Man bør kommer af med det brugte og makulerede papir på mest hensigtsmæssig vis ved at sørge for, at de kommer i den rette skraldespand. Man kan sågar anskaffe sig brugte kontormøbler, der er blevet upcyclet, så det er i tiptop stand atter engang. På denne måde undgår man at støtte produktionen af nye møbler, og hvorfor skulle man det, når man sagtens kan få megen gavn ud af dem, der er allerede findes? Hvad end om det er kontorstole til hvert et rum eller genbrugt hæve sænkeborde, er der både penge at spare og en god samvittighed at vinde.

3# Brug tavler i stedet for papir

Man kan forsøge at bringe en gammel metode til at dele information iblandt mange tilbage på ens kontor. Tavler og whiteboards har altid været en evergreen for at skabe fremdrift i arbejdsprocesser i gruppedynamikker, da man let kan nedskrive informationer og skabe illustrationer af vanskelige koncepter. De er samtidig også et grønt alternativ, da man kan skrive og hviske ud lige så tosset man vil, uden man bruger forfærdelig mange ressourcer i processen, og så kræver den ikke elektricitet for at bruge den.

Vi håber disse råd kan hjælpe dig med at have omtanke om, hvordan dine papirvaner kan udskiftes på kontoret.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark