Sådan kan du tænke på klimaet og et grønnere miljø i hverdagen

//

Det er på tide med en forandring. Det betyder, at du skal tænke på klimaet og et grønnere miljø i din hverdag. Og det handler ikke kun om genbrug, men også om at reducere udledningen af CO2 ved at lade bilen stå hjemme og tage cyklen i stedet. Du kan også tage kortere bade eller have dem ved lavere temperaturer uden at gå på kompromis med hygiejnen! Du kan også opstille regnvandstønder, så du kan bruge naturens egne ressourcer, når du gør rent i dit hus – og du kan selvfølgelig også bruge kemikaliefri rengøringsmidler!

Lad bilen stå

En synder i forhold til CO2-udslip er, at vi kører i bil. Især ældre biler forurener meget mere, end nye biler gør. Minimer dit kørselsforbrug, og tage cyklen i stedet, hvilket vil også give motion. Eller invester i en el-bil!

Minimer dit vandforbrug

Vi tænker ikke over, at vi udnytter jordens ressourcer, når vi tænder for vandhanen eller går i bad. Men det vand, der kommer ud af dine haner, er vand, der er renset på et vandværk. Det kræver ressoucer og energi at sortere vandet, så det ikke ender i havet og laver mere ballade! Tag kortere bade, og sænk temperaturen, så vil du afsætte mindre CO2-aftryk!

Gør rent i miljøvenlige produkter

Vi skal alle gøre rent, og når vi gør rent i hjemmet, bør vi også tænke på verdenen udenfor. Det kan man gøre ved, at anvende rengøringsmidler uden kemi. Det er også en god måde at spare penge på, fordi du ikke behøver at købe nye kemiske rengøringsmidler så ofte! Tænk i stedet på at bruge eddike eller citroner, når du gør rent i dit hus. Du kan f.eks. bruge dem i badekarret og på toiletkummen – de er super anvendelige og dufter også fantastisk!

Installer en regnvandstønde

En regnvandstønde er en måde at udnytte naturens naturlige ressourcer. Vand, der kommer ned fra himlen, er noget af det reneste vand der findes! Der er mange penge at spare på vand, ved at have en regnvandstønde til at vande blomster med, som man ellers ville tappe fra vandhanen. På den måde udnytter du naturens vand bedst muligt og reducerer samtidig CO-udslippet!

Undgå madspild

Det er ikke godt for miljøet, når du smider mad ud, da det producerer metangas. Desuden er der mange mennesker, der har brug for et måltid mad, og hvis vi alle spiser sammen fra vores tallerkener, så bliver der mindre spild! Det lyder simpelt nok, men prøv i det mindste at gøre dit bedste – det gør en forskel!

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark