Rustik indretning med vintønder

//

Både nye og brugte vintønder, bliver i et vidt omfang brugt som møbler i de danske hjem. De er rigtig godt til at skabe en hyggelig atmosfære i en rustik indretning. Særligt de brugte vintønder bidrager til en rå stil, og kan bruges som vintønde i helhed, eller de kan modificeres, og laves om til forskellige møbler.

Det er dog ikke kun brugte vintønder som gør sig godt i det rustikke hjem. Også nye vintønder, eller møbler som er bygget til at skulle ligne en vintønde, kan være med til at skabe en rå og hyggelig stemning i rummet. Overvejer du at anskaffe dig en vintønde – eller et vintøndemøbel – til dig hjem, bør du overveje både de nye og de brugte. Lad os se nærmere på, hvad den største forskel på de 2 muligheder er.

 

Brugte vintønder

Det fede ved brugte vintønder, er at de har en historie, og en helt særlig charme. Det at de har haft et tidligere liv som vinfad, giver møblet en historie, og gør det til et meget mere interessant møbel. Er du selv vindrikker, er det oplagt at have en brugt vintønde som bord, hvor vinen kan åbnes og smages på. En vintønde er den perfekte højde til at bord, som du kan stå ved.

Dertil kan de brugte tønder også nemt laves om til f.eks. en vinreol. At have sin rødvin opbevaret på en vinreol, som er lavet fra en gammel vintønde, er ikke mindre end genialt.

 

Nye vintønder

Der er fordele ved at vælge nye vintønde møbler, som er lavet med henblik på at være et møbel, men samtidig ligne en autentisk tønde. En af fordelene er, at de bliver lavet i adskillige træsorter og dermed også farver. Ønsker du f.eks. en mørk vintønde bar eller en lys vintønde reol, er det blot at vælge den træsort, og den farve der passer. Med de brugte vintønder er du her lidt mere begrænset, da de fleste af lavet at lyst eg.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark