Nyt rådhus til kommunen

//

Det gamle rådhus blev bygget tilbage i starten af 1800-tallet, og har en del fine detaljer fra den tid. Det fungerer også som billedet ud ad til for jeres kommune, men det fungerer bare ikke optimalt til at hovedsæde hele kommunen mere. Der er simpelthen ikke nok plads. Derfor er der lavet en plan fra kommunen, som har været undervejs længe, om at der bør bygges et nyt hovedkontor.

Samarbejde med arkitekt

For at få et helt nyt udtryk på det nye kontor, er der indgået et samarbejde med en arkitekt, som har klarlagt en vision om udseendet af det nye hovedkontor. Hovedkontoret skal altså være helt anderledes end det gamle rådhus for at der bliver skabt noget helt nyt. Kontoret skal altså være moderne med et tvist af de karakteristiske detaljer fra rådhuset. Men det vigtigste ved at bygge et nyt hovedsæde til kommunen er det praktiske. Hvordan skaber man det bedste rammer på kontoret, og dermed skaber det bedste arbejdsmiljø?

Få hjælp af en sagsbehandler

En sagsbehandler vil kunne hjælpe med de praktiske gøremål i forbindelse med et byggeprojekt. Byggesagsbehandling har primært fokus på at godkende eller afvise byggeansøgninger fra private og erhverv. Derudover kigger de på de statistiske beregninger, brandrådgivning og meget mere. Når der i forvejen er samarbejdet med en arkitekt, så er en stor del af arbejdet lavet, da de har nogle af indgangsvinklerne som en byggesagsbehandler også har. Derfor er det en stor fordel for processen i at bygge et nyt kontor.

Servicemål afhænger af kommune

Der er forskellige sagsbehandlingstider hos de forskellige kommuner, og du kan finde de servicemål for din kommune, som er relevante for dit projekt. Hvis man er bosat i Aarhus, så er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for erhvervsbyggeri på 55 dage til 60 dage. Det kræver derfor en del arbejde af sagsbehandlerne, når de skal vurdere byggeriet i forhold til de forskellige parametre.