Mode skifter over tid

//

Hvis der er noget, vi alle kan blive enige om i modeverdenen, så er det, at mode altid genbruges, uanset om vi kan lide det eller ej. I løbet af 100 år har moden ændret sig dramatisk, men har også holdt trends fra fortiden meget i live.

Begyndende med oldschool-trends tilbage i 1950’erne og senere genoplivet til en mere moderne stil i slutningen af ​​2000’erne, er mode på en uendelig flodbølge af forandring og genoplivning.

For både mænd og kvinder er mode knyttet til identitet. Du er, hvad du har på. Der er mange forskellige måder at klæde sig og style dig selv på, som kan være inspireret af medier, print eller andet fra fortiden. Mens vi ser frem til året 2018, kan vi antage et skift i mode og modevalg generelt.

For at nogen kan forstå mode i dens nuværende tilstand, skal man kende og værdsætte historien om modetrends gennem årtier. Dyk ned i historien, mens vi opdager, hvordan mode har ændret sig gennem årene fra de mest trendsættende stilarter til de mest uforglemmelige.

1950’erne var et tegn på økonomisk vækst. Efter Anden Verdenskrig prægede konformitet og konservatisme de sociale normer i denne tid. Men med en konservativ ideologi, der styrede USA, var der plads til oprør – og det kom til udtryk gennem mode.

Dette var en tid med modeudvikling for både mænd og kvinder. Blandt de mest populære stykker tøj var tilpassede bluser, skulderpuder, runde kraver til kvinder og højtaljede bukser og slips til mænd. De fleste trykte mønstre var hånddekoreret med maling og perler, hvilket gjorde dem unikke.

Læs mere på urbanfashion.dk

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark