Hvor lang tid tager det at gå Amarminoen?

//

Kunne du godt tænke dig at give dig i kast med en vandrerute som Amarminoen, der er hele 27 kilometer lang, men ved ikke, hvor lang tid det taget at gå denne strækning? Så hjælper vi dig med nyttig info i dagens artikel, så du kan se nogle af de smukke vandreruter, som vores ganske danske land har at byde på.

Amarminoen er en flad strækning på 27 kilometer. Vi tog cirka 7 timer om at gå ruten med en del små pauser undervejs. Det vil sige, at du sagtens kan gå hele ruten på en dag, men der er også flere, der overnatter på ruten eller kun vælge at gå noget af vejen.

Du behøver ikke gå hele ruten, og du bestemmer også selv, hvor du starter. Derfor er der ikke noget endegyldigt svar på, hvor lang tid det tager at gå Amarminoen. De fleste vælger at starte ruten i en af de to ender. Det kan enten være ved DR Byen eller Prins Knuds Dæmning i Dragør. Det er nemt at finde startstederne, der er markeret med en stor sten med det allerede velkendte dråbesymbol. 

Dette symbol lærer du hurtigt at kende, når du er ude på ruten. Ruten er skildret rigtig godt, så du ikke behøver at bruge GPS. Det er dog altid godt at have din mobil med, hvis du mister færten. Det blev vi i hvert fald glade for, da vi havde misset et skilt.

Vores outdoor ur sagde, at ruten kun var 25 kilometer lang, hvilket passer meget godt, da vi muligvis gik en lille smutvej + det var pauset efter et stop vi havde haft. 

Amarminoen er en ny vandrerute, der ligger i Naturparken på Amager. Ruten blev oprettet i 2020, og den er derfor utrolig velholdt sammenlignet med andre ruter, og stierne gør det muligt at gå eller løbe ruten forholdsvis hurtigt. Derudover er den meget flad, og der er ikke de store udfordringer på. Det var der i hvert fald ikke, da vejret var godt. Der er muligvis nogle græs arealer ud mod vandet, der godt kan blive en udfordringer, når det regner eller har regnet meget. 

Der kommer nogle vildt flotte steder på Amarminoen, men sammenlignet med mange andre vandreruter, så mangler den stadig et par lækre stoppesteder, hvis man godt kan lide at komme forbi en hyggelig café. Man kan godt blive sulten af at gå 27 kilometer. Noget ruten dog ikke mangler er gode overnatningsmuligheder. Vi gik forbi mange shelters, hvor du også kan slå dit telt op, hvis du vil bruge flere dage på at vandre Amarminoen.

Vi sender helt klart vores anbefalinger til denne rute, og vi giver den personligt 4 ud af 5 stjerne inde på vores blog.

 

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark