Hvad er forskellen på skægkræ og sølvfisk

//

Kender du forskellen på en skægget skægkræ og en sølvfisk? Hvis ikke, så fortvivl ikke, for du er ikke den eneste. Vi vil gennemgå forskellene i dette blogindlæg. Skægkræ og sølvfisk minder meget om hinanden, både i væremåde og udseende, og derfor bliver de også ofte forvekslet, men efter denne artikel, vil du nu kunne se forskel på dem.

Om sølvfisk

Sølvfisk er små, vingeløse insekter, der primært lever i mørke og fugtige områder. De bevæger sig hurtigt og farer ofte uregelmæssigt rundt, når de bliver forstyrret. Sølvfisk er normalt grå eller sølvfarvede, med fladtrykt krop og tre lange antenner på hovedet. Sølvfisk kan findes på steder som kælderrum, badeværelser, loftsrum osv., hvor de lever af tekstiler som bomuld og linned og sukkerstoffer i bogbinderier.

Om skægkræ

Skægkræ minder meget om sølvfisken, men skægkræen er større end sølvfisken. Skægkræ har også små hår på sig, og så er den mørkere i farven. Desuden så kan en skægkræ bevæge sig på lodrette flader, så hvis du ser en på væggen eller på dit køkkenbord eller skuffer, så er det højst sandsynligt en skægkræ.

Tegn på skægkræ og sølvfisk

Både skægkræ og sølvfisk foretrækker at leve fugtige steder. Derfor finder du dem ofte i fugtige omgivelser, såsom badeværelser og køkkener, hvor der ligger madrester på gulvet. De foretrækker mørke, så de kommer frem når der er stille i huset og mørkt.

Er du i tvivl om dit hjem er invaderet af sølvfisk eller skægkræ, så kan du prøve at stå op om natten, tænde lyset og kigge på gulvet. Hvis du ser nogle af disse skabninger, er det på tide at slippe af med dem. Både fordi det ikke er særlig lækkert, hygiejnisk og så formerer de sig også hurtigt, hvis man ikke gør øget ved det.

Udrydelse og bekæmpelse

Der er forskellige måder at gøre dette på, f.eks. ved hjælp af fælder, insekticider og andre skadedyrsbekæmpelsesprodukter, der er specielt udviklet til sølvfisk eller skægskorpioner. Du kan også kontakte en professionel skadedyrsbekæmper, som vil kunne rådgive dig om den bedste måde at slippe af med disse skadedyr på.

Bekæmpelse af skægkræ kan være besværligt, fordi de er også gode til at gemme sig. Det u kan gøre er, at foretage en grådig rengøring af din bolig. Det gælder gulvet, alle kroge og hjørner. Kræene er små, og defor kan de gemme sig i de mindste sprækker i gulvet, som selv støvsugeren kan komme til. Men hvis du starter med at gennemgå dit gulv for sprækker og huller. Luk dem du kan finde med fuge, så de ikke kan gemme sig. Derefter skal du støvsuge dagligt, i de områder, hvor du har set dem, så vil du kunne fjerne de værste, både kræ og æg. Dertil kan du prøve at slukke lyset, lad der være stille i noget tid, og dertil stå op og støvsuge dem.

Du skal herefter sørge for at gøre det mere ud af efter du har været i bad. Det betyder, at du skal lufte godt ud efter du har været i bad, så det ikke bliver fugtigt.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark