Hvad er en Børnesagkyndig, og hvornår skal du søge deres hjælp?

//

skilsmisse er hårdt for børn. De føler ofte, at de er nødt til at vælge side eller tage parti. De kan også føle, at skilsmissen er deres skyld. Som forælder kan du hjælpe dine børn med at tilpasse sig til skilsmissen ved at forberede dem på, hvad de kan forvente. Tal med dem om, hvad der vil ændre sig, og hvad der vil forblive det samme. Hjælp dem til at forstå, at skilsmissen ikke er deres skyld, og at du stadig elsker dem. Lad dem vide, at de kan tale med dig om deres følelser. Forsikre dem om, at de ikke er alene, og at mange andre familier gennemgår en skilsmisse. Endelig skal du hjælpe dem med at lave en plan for, hvordan de skal håndtere vanskelige følelser. forberedte børn vil være bedre i stand til at klare skilsmissen og genopbygge deres liv bagefter.

 

Få hjælp af en børnesagkyndig

En børnesagkyndig er en person, der er ekspert inden for børns udvikling og psykologi. De er bedre rustet til at forstå et barns adfærd, hvordan de tænker, og hvad de har brug for, for at trives. Mange gange har en børneadvokat også erfaring med at arbejde med børn, der har med særlige behov eller i risikozonen.

 

Der er mange forskellige måder, hvorpå en børnesagkyndig kan hjælpe dig og din familie. De kan yde støtte i krisetider, tilbyde vejledning om opdragelsesproblemer, lære dig at kommunikere bedre med dit barn og hjælpe dig med at forstå dit barns adfærd. En børnesagkyndig kan også henvise til andre fagfolk hvis de mener, at dit barn vil have gavn af deres tjenester.

 

Hvis du overvejer at søge hjælp hos en børneekspert, er det vigtigt at forstå, hvad de kan og ikke kan gøre. Børneeksperter er ikke mirakelmagere, og de kan ikke “løse” alle problemer. De kan dog yde uvurderlig støtte og vejledning i vanskelige perioder.

 

Hvis du mener, at dit barn måske har brug for hjælp fra en børnespecialist, er det bedst at tale med din praktiserende læge eller sundhedsplejerske om det. De vil kunne give dig flere oplysninger om, hvilke tjenester der er tilgængelige i dit område, og henvise dig til nogen, hvis de mener, at det ville være gavnligt. Der findes ikke nogen “one size fits all”-løsning til forældreskab, så tøv ikke med at søge hjælp hos en professionel, hvis du har det svært.

 

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark