Guide til dig, der skal lære at kravle

//

Er du cirka otte måneder gammel, og tænker du, at det der kravling kunne være noget for dig? Så har vi de tips der kan hjælpe dig godt på vej. Verden er stor, og du skal først lige i gang med at udforske den, men det kræver, at du får gang i arme og ben og får dem koordineret rigtigt.

Snak med din nærmeste voksen

Kravle-processen er altid et samarbejde, og ingen lærer det på egen hånd. Søg derfor hjælp hos en erfaren kravler – gerne en der allerede har avanceret til at gå også. For selvom de unægteligt har mindre brug for legetøj og legemåtter, har de nok nogle fifs du kan lure.

Viser du først motivation og lyst til at kravle, vil omgivelserne naturligt opmuntre dig på din færd videre. De kan hjælpe med at vise dig teknikken, eller ved at sørge for de optimale arbejdsbetingelser.

Glatte trægulve er det værste, så her bliver legemåtter vejen frem-også bogstaveligt talt. For på bløde, behagelige legemåtter har du nemmere ved at få hånd-og knæfæste og så gør det heller ikke nær så ondt, når du for tredje gang slår hovedet i jorden.

Op påknæene igen

Al begyndelse er svær. Tænk bare på, hvor meget du kæmpede for at holde fast i din bidegiraf til at starte med. Så går – eller kravler – det ikke helt som du vil, så fat mod. De fleste har styr på det før de bliver et år, så du skal nok nå det.

Og vil teknikken bare ikke på plads, så kan det være du skal springe kravleriet over, og gå direkte til at stå oprejst i stedet. Så kan du hurtigere nå alle de spændende ting på bordene, og alle voksne i nærheden vil med garanti være imponerede.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark