Gør Ravjagten meget nemmere med de korrekte hjælpemidler

//

Hvis du, ligesom os her på redaktionen, nyder at komme ud af byen og gå lange ture på stranden i jagten på rav, så skal du læse dagens indlæg. Vi elsker nemlig at få masser af frisk luft og samtidig stresse af med en god ravjagt. Der er faktisk gået lidt konkurrence i det her på kontoret, og ofte tager vi lige en status på, hvem der har været heldig at finde de smukkeste ravstykker. For et stykke tid siden blev vi introduceret for ravkeser, som virkelig er en god følgesvend på stranden både i dagtimerne med også i m-rekt når du bruger en Ravlygte og som forbedrer chancerne for at finde rav betydeligt. Du kan læse mere om ravlygterne her i indlægget.

Hvad er en ravkese?

En ravkese hjælper dig når du skal finde rav i vandet både på dybere vand men også i vandkanten. Den bruges i dagtimerne og i mørke.
Den helt store fordel med en rav kese er at du meget lettere kan finde rav i vandet ved blot at dykke kesen ned i de huller der findes og her kan du ikke se ravet da det er skjult af tang og skaller.

Tag på jagt om morgenen efter en storm

Når det stormer nede ved stranden, bliver ravet rusket op fra sandbunden, og blæser vinden i den rigtige retning – helst fralandsvind – vil ravet kunne blive liggende oppe i kanten mellem sand og vand. Når det bliver stille igen om morgenen, er det altså det helt rigtige tidspunkt at tage ud og lede efter rav. Du kan også sagtens lede, selvom der er pålandsvind, men så bliver du nødt til at hoppe i et par vaders og bevæge dig ud i vandet.

Led efter rav de rigtige steder

Der er nogle steder i landet, hvor der er større chance for at finde rav end andre steder. F.eks. vil du have en større chance for at finde rav ved den jyske vestkyst end ved østkysten, og sådan gælder det, at der er nogle områder med øget chance for succes.

Hav det rigtige udstyr med på jagten

Det vigtigste udstyr at have med når du er på ravjagt, hvis du går i mørket må umiddelbart være en ravlygte og det er disse lygter, der er lavet til at  lyse med den bølgelængde, der får ravet til at lyse op. Udover det kan det dog også være en god ide at tage et par vaders med, bare så du er sikker på at undgå at få våde strømper.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark