Flotte måder at bruge fliser til badeværelse

//

Det er meget normalt at have fliser på badeværelset, men nogle har en tendens til at falde hen i de samme ting, de altid har set. Hvis du vil have et unikt og flot badeværelse, så læs med her!

Her får du nemlig gode råd til, hvordan du kan bruge fliser til badeværelse som en dekorativ tilføjelse, i stedet for udelukkende at være praktisk. Dine fliser kan godt tjene mere end ét formål, og der er ingen grund til at gøre, som der altid er blevet gjort.

Det tager kun få minutter at læse artiklen, og du vil blive klogere på design og brug af fliser til badeværelse fremover.

Skab dynamik med mønstre

Du behøver ikke bruge fliser til bare at falde i ét med omgivelserne og beskytte væggen. Desuden behøver fliserne heller ikke være kvadratiske og ensformige.

Med fliser til badeværelse i forskellige størrelser, eller bare i andre mål end de sædvanlige, kan du skabe flotte mønstre på din væg, som tilføjer en vis dynamik til badeværelset. Aflange fliser kan skabe et flot sildebensmønster, og med varierende nuancevalg kan du også skabe lidt dybde.

Der er ingen grænser for, hvad du kan gøre med fliser – så sæt fantasien løs, kig efter inspiration på nettet, og prøv noget nyt.

Lys op med farver

Vidste du, at fliser til badeværelse kan fås i forskellige farver? Du kan bruge dem til at sprede noget lys og varme på dit badeværelse.

Der er i Danmark en tendens til, at badeværelset helst skal være neutralt med sorte, hvide og grå toner. Dét kan du bløde op med farverige fliser.

Uanset om det er midnatsblå, dybgrøn eller skrigpink, så kan du få fliser til badeværelse, der giver lidt liv til omgivelserne. Introducer de flotte farver og match dem evt. med håndklæder, for at skabe en samhørighed.

Dine flotte fliser kan være nedtonede eller vilde, dét er op til dig. Du kan lave et badeværelse lige efter din smag, så du får noget andet end de sædvanlige, kedelige farver.

Du kan også kombinere farver med neutrale toner, der har tendens til at komplimentere det meste. Det er en smagssag, og du kan få en lang række unikke resultater frem.

Vedligeholdelse af fliser til badeværelse

Når du skal vedligeholde fliserne på dit badeværelse, så sørg for, at du ved, hvad de er lavet af. Fliser med store mængder kalk skal for eksempel ikke i kontakt med kalkfjerner, da det bare vil opløse dem.

Sørg for at rense dine fliser og furerne mellem dem med jævne mellemrum. På den måde undgår du i større grad, at bakterier, alger og svamp samler sig i, mellem og på dem, og dit badeværelse kan få en længere levetid.

Det er meget normalt, at fugten på et badeværelse mærkes på og omkring fliserne, men jævnlig rengøring kan holde det på plads. Find rengøringsmidler, der er beregnede til at rense fliser, og rengør dem, når du gør hovedrent.

En ren og pæn bruseniche er ikke svær at holde, hvis du er villig til at lægge lidt arbejde i.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark