Flere vælger Ether over Bitcoin på grund af miljøet

//

Mange kritiserer Bitcoin, fordi de er imod mining, som går ud på at man har en masse computere stående i hele verden, som hele tiden udregner en masse ting. Disse computere kæmper altså om retten til at få de næste udstedte Bitcoins – og det er der jo meget stor konkurrence om. Der er mange penge på spil, og resultatet bliver egentlig, at der bliver brugt rigtig meget strøm på denne proces.

Ethereum har løsningen

Blockchainen Ethereum har dog fået styr på problemet, fordi de har nemlig fjernet mining og introduceret staking i stedet for. Det fungerer på den måde, at man i stedet for at skal bruge penge på strøm og hardware for at producere Bitcoins nu skal låse en bestemt mængde Ether (ETH). Herefter vil man så blive belønnet for at gøre det. Lyder dette interessant, så køb Ether igennem en dansk hjemmeside, hvor du bliver guidet igennem det.

Den tekniske forklaring på dette er lidt mere kompliceret, end hvad vi lige gør det til her i denne artikel. Essensen er dog, at der er tale om en reduktion på op til 99% af strømforbruget hos Ethereum før og efter skiftet til staking. Staking er muligt på grund af mekanismen kaldet Proof of Stake.

Du modtager ikke et fast beløb som belønning, men lige nu er der tale om en meget fornuftig belønning. Det er vigtigt at bemærke, at når dine Ether er låst, så kan du ikke anvende dem – og du kan heller ikke få dem ud. Man skal derfor vide, at man ikke har lyst til at sælge sin kryptovaluta i den nærmeste fremtid.

Staking kan godt lyde som en fornuftig måde at få passiv indkomst på, men der er selvfølgelig også en risiko ved at gøre det. Først og fremmest er der generelt en risiko ved investeringer, men når der er tale om en investering i noget, du ikke kan sælge, når du vil, så bliver det mere risikabelt. Her mener vi selvfølgelig, at du ikke kan sælge, når dine Ether er låst. Er du dog ligeglad med kursen på Ether, så er staking en meget god måde at parkere dine penge på.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark