Faldsikring: Alt, hvad du behøver at vide om faldsikring

//

Faldsikring er et system eller en teknik, der bruges til at forhindre, at en person falder ned og kommer til skade. Dette kan gøres ved hjælp af personligt beskyttelsesudstyr, f.eks. seler, eller ved hjælp af tekniske kontrolforanstaltninger, f.eks. rækværk. Faldbeskyttelse er vigtig for arbejdstagere i mange brancher, herunder bygge- og anlægsbranchen, fremstillingsindustrien og transportsektoren. I nogle tilfælde kan det være forskellen mellem liv og død.

Der findes mange forskellige typer faldsikring og hvilken type der er bedst at bruge, afhænger af den enkelte situation. Nogle almindelige typer faldsikring omfatter rækværk, net, personlige faldsikringssystemer og arbejdspositioneringssystemer.

Valg af faldsikring

Når du vælger et faldsikringssystem, er det vigtigt at overveje følgende faktorer:

Typen af arbejde er ved at blive udført – Faldsikringen skal tilrettelægges efter hvilket arbejde der udføres. Et system, der f.eks. er egnet til byggearbejde, er måske ikke egnet til arbejde på et lager.

Faldhøjden – Faldsikringssystemet skal kunne forhindre en person i at falde i hele arbejdspladsens højde. Det giver også en tryghed for personen der er oppe i højden.

Den afstand, en person kan falde – faldsikringssystemet skal forhindre en person i at falde mere end et par fod (normalt omkring seks fod).

Antallet af personer, der har brug for faldsikring – systemet skal kunne beskytte flere personer, hvis det er nødvendigt.

Miljøet – systemet skal være egnet til det miljø, hvor det skal bruges. Det skal f.eks. være vejrbestandigt, hvis det skal bruges udendørs.

Hvem skal man henvende sig til, hvis man har brug for faldsikringer?

Hvis du har brug for faldsikring på din arbejdsplads, bør du kontakte en faldsikringsspecialist, såsom faldsikringdanmark, klik her. De vil kunne rådgive dig om det bedste system til dine behov og installere det for dig. Faldsikring er en vigtig sikkerhedsforanstaltning på mange forskellige typer arbejdspladser. Ved at forstå de forskellige typer faldsikring og vælge det rigtige system til dine behov kan du være med til at forebygge alvorlige skader eller endog dødsfald.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark