Derfor skal du passe på dine tænder

//

Den er en rigtig god idé at sørge for at gå til tandlægen regelmæssigt. Gerne mindst én gang om året og hvis det er muligt for dig gerne flere. At dine tænder er sunde, har nemlig stor betydning for dit generelle helbred på kort og lang sigt.

På kort sigt

Hvis du ikke beskytter og passer godt på dine tænder, kan det have store konsekvenser på kort sigt. Du kan f.eks. få hul i tænderne, dine tænder kan blive misfarvet (af f.eks. kaffe eller cigaretter), du kan slide dine tænder ned, hvis du skærer meget tænder om natten eller du kan få isninger i tænderne. Listen med kortsigtede skader og problemer fortsætter og er rigtig lang.

Det kan være dyrt og besværligt for dig at gå til tandlægen med alle de kortsigtede problemer og det er også til stor gene pga. smerter. Det er virkelig ikke sjovt at have en visdomstand eller isninger i tænderne – noget de fleste af os kan relatere til. Især prisen for at gå til tandlæge skræmmer mange, men prisen for ikke at passe på sine tænder er langt værre. Du kan melde dig ind i Sygesikring Danmark og få tilskud. Det er også blevet gratis for alle under 21 år at gå til tandlægen siden 2022.

På lang sigt

På lang sigt kan konsekvenserne for ikke at vedligeholde og passe på dine tænder være alvorlige. Det menes nemlig at der f.eks. er en direkte sammenhæng mellem at have dårlige tænder og mange alvorlige sygdomme. Noget så simpelt som at rense sine tænder med tandtråd, er helt vildt forebyggende og gavnligt for at have sunde tænder og et sundt tandkød.

Heldigvis kan du få ordnet dine tænder hos en af landets mange tandlæger som f.eks. Valby tandklinik. De fleste tandlæger laver alle former for rensninger og operationer og kan guide dig til, hvad der er bedst i forhold til din nuværende tandsituation.  Du kan tilmed være garanteret en fast pris, fordi tandlægerne faktisk ikke må konkurrere på priserne på de generelle tandpriser. Uanset hvor du går hen, skulle prisen altså gerne være nogenlunde den samme. Der kan dog være enkelte operationer og tilbud som tandlægerne gerne må konkurrere på, så her skal man se sig godt for, så man får det billigste tilbud.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark