De 3 bedste julekalendere fra 90’erne

//

Her i Danmark har vi gennem tiden været rigtig gode til at lave julekalendere til tv. Hvem husker ikke den gode Nissebanden julekalender, eller hvad med den lidt ældre Jul i Gammelby? Der er jo et hav at vælge imellem. Men her kommer vi til at fokusere på nogle af de julekalendere, der blev vist på skærmen for første gang i 1990’erne. Har dine børn endnu ikke set disse julekalendere, er det da på tide at få sat dem på derhjemme, så de også kan få glæden af at opleve dem.

 

Vil du have lønsikring gennem julen, kan du læse mere om Krifa lønsikring her.

Alletiders Jul

For det første er der jo Alletiders Jul, som er den første julekalender i rækken om rocknissen Pyrus, der hader at gå i skole, men som elsker at drille og trylle. Han kommer tit galt afsted, og så handler det om at bruge december på at rette op den store fejl, som Pyrus laver i starten af julekalenderen. I Alletiders Jul får Pyrus tryllet julen væk, så den slet ikke eksisterer mere. Det er jo forfærdeligt for nissernes eksistens, så her må handles hurtigt, og Pyrus og Gyldengrød arbejder sammen med Bertramsen og Frk. Brahe på at redde julen.

Brødrene Mortensens Jul

En anden god klassiker fra 1990’erne er uden tvivl Brødrene Mortensens Jul, der er baseret på Bjarne Reuters bog fra 1979. Her følger vi Vilhelm, der er blevet julehader, hvilket lillebror Hugo ikke er glad for. Derfor kæmper han en kamp i løbet af december måned for at gøre alt for at få storebroderen til at tro på julen og julemanden igen. Om det lykkes for ham, kan vi naturligvis ikke afsløre her. Men det er en god og sjov julekalender fyldt med masser af god musik, som i den grad er et plus.

Krummernes Jul

Og her til sidst kan vi heller ikke lade være med at komme forbi Krummernes Jul, der første gang løb over skærmen i 1996. Krumme havde allerede været med på flere spillefilm, men i 1996 blev universet lavet om til en hel julekalender, hvilket var en relativt stor succes. Foruden Krumme, møder vi både Krumme-far og Krumme-mor samt storesøster Stine og lillebror Grunk, der senere hen blev kendt som frontfigur i Lukas Graham. En rigtig god julekalender, som du stadig kan finde på DVD den dag i dag, hvis du vil gense den.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark