Champagne er noget helt specielt

//

Alle mennesker ved at ægte Champagne er noget helt specielt. Det er en verdensberømt drik, som har et eksklusivt ry, og som man ikke kan gå fejl af. Serverer du drikken kan det kun blive en succes.

 

Hvad er Champagne?

Champagne er en mousserende vin, altså med kulsyre, som opnås med en anden gæring i vinproduktionen. Det skal laves via en naturlig gæring. Vinen skal gære i seks til otte uger, og dermed efter lagres i minimum tolv måneder.
Den laves i regionen Champagne i det nordøstlige Frankrig, og er et beskyttet navn, og må ikke bruges af producenter i andre områder. I drikken må man kun benytte tre slags druer, den hvide Chardonnay eller de røde Pinot Noir og Pinot Meunier. Man kan sagtens lave hvid mousserende vin på røde druer. Man skal blot fjerne drueskallen fra saften. Det er i skallen farven findes, og den smukke kendte farve kan dermed opnås og sælges. Det er muligt at find sød og god champagne her.

 

Historien om Champagne

Det var i et 18. århundrede, at metoden til eftergæring, og dermed produktionen af mousserende vin blev forfinet af munken Dom Pérignon. Munken sagde han drak stjerner og tilkaldte alle sine venner. Det siger legenden i hvert fald. Men mere sandsynligt er det, at det var englænderne der opfandt metoden, og at det var franskmændene, der udviklede på den. Dom Perignon var dog manden, der eksperimenterede med at blande vin fra forskellige marker, og dermed skabte en endnu bedre vin.

Grand Cru

Selve Champagne-distriktet ligger ca. 125 km vest for Paris i de nordlige Frankrig. Navnet Champagne betyder ude på landet. Og derude har der været produceret vin siden romertiden. I Champagne er markerne inddelt forskellige cru. De bedste har fået klassificeringen Grand Cru, hvilket blot gæler ni procent af markerne i regionen.

 

Også tør Champagne

Oprindeligt var Champagne kun sød, men i 1800-tallet begynte i i Pommery at producere tøre varianter og lancere Brut udgaven, der er den mest kendte af de tørre varianter i Champagne. Siden er rigtig mange andre fulgt med, og har produceret tørre Champagner.

 

Store traditioner

Det er store tradition omkring Champagne. Det er blevet en drik, som skal nydes ved eksklusive lejligheder. Og der er garanti for at det tilføjer lidt ekstra til dit event, hvis du serverer drikken. Der er opstået en række store Champagne-huse, som er med til at bygge på historiefortællingen om Champagne. Blandt de mest kendte er Moët & Chandon, der er opstået omkring 1743. i dag ejer virksomheden bag 250 hektar vinmarker i det bedste område Champagne, og har kældre under St. Nicalse klostret.

 

Sable din champagne

Vil du virkelig gøre noget ekstra ud af at servere champagnen, så der det oplagt at lære at sable din Champagne, altså åbne en flaske med et enkelt sabelhug. Det er bare super cool, og imponerer helt sikkert dit selskab. Det kræver dog øvelse, at kunne sætte det rette hug ind og på den rette måde. Men det er alt træningen værd, når du står tilbage med en fint afskåret flaskehals, som du kan servere fra. Så er dit selskab reddet.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark