Affaldssortering, bortskaffelse af metal og grønne tips

//

Affaldssortering er blevet en stor del af det at være dansker. I Danmark har samfundet i de seneste par år arbejdet på at blive mere bæredygtig i forhold til vores affald. Hvert år smider vi som danskere 900 kg. husholdningsaffald ud, hvilket er et problem da meget af det affald vi smider ud, blot ryger til forbrænding. Men meget af affaldet er produceret i materialer som har været skadeligt for miljøet at producere og som sagtens kan genanvendes. En af de helt store syndere er plastik.

Plastik har været et revolutionerende materiale lige siden dette blev opfundet. Desværre har det vidst sig at være yderst skadeligt for naturen, hvis dette ikke bliver håndteret korrekt og blot smidt ude i naturen. For at imødekomme dette problem har store dele af Danmark implementeret affaldssortering, så det er nemmere for forbrugeren at sortere sit affald og på den måde være sikker på at plastik kan blive genanvendt. Bortskaffelsen og brugen af plastik er blevet en stor del af menneskets hver dag og det billige materiale har givet os en adfærd, hvor man automatisk ikke tænker så bæredygtigt. Vi har været vant til at plastikposer har været gratis og store dele af fødevareemballagen kommer i plastik. Dertil har staten indført afgifter på plastik, som er beregnet til engangsforbrug og dette er selvfølgelig et tiltag, der skal arbejde på at ændre danskernes adfærd.

Store dele af husholdningsaffaldet har fået etableret nogle gode retningslinjer og muligheder for bæredygtig bortskaffelse – men hvad med de store materialer, som kan være svært at skille sig af med? Vi kender til storskrald og turen på lossepladsen, men kan man gøre noget yderligere for at befærde sig bæredygtigt når man bortskaffer sit storskrald. Ikke mange ved at storskrald eller skrot faktisk kan sælges. I Danmark kan man finde skrothandlere over hele landet, hvor deres erhverv går ud på at købe materialer igennem andres affald. Meta, jern, kobber, aluminium og messing, er alle sammen materialer som findes i større produkter, som med tiden skal bortskaffes. Disse materialer kan man få penge for ved at aflevere dette til en skrothandler, frem for blot at tage turen på lossepladsen eller bestille storskrald.

Hvad kan du gøre for at skille dig bæredygtig af med dit affald?

Helt overordnet så handler det om at være bevidst omkring sin adfærd. Kan man benytte genanvendelige materialer til formål, hvor man førhen brugte engangsplastik. Sortering og adskillelse af materialer i affaldet kan gøre en forskel for din miljøpåvirkning. Emballage har ofte lavet af både papir og plastik, som du til fordel for miljøet kan adskille fra hinanden og på den måde sortere dette. Ved større bortskaffelse bør man undersøge mulighederne for at køre til en skrothandler eller lossepladsen. På den måde er man sikker på at affaldet bliver sorteret, også selvom det måske indeholder flere forskellige tungmetaller.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark