Store bagedag

//

Det var en kølig lørdag morgen, hvor solens stråler netop begyndte at finde vej gennem gardinerne, da jeg og børnene besluttede os for at have en rigtig hyggedag i køkkenet. Planen var simpel: Vi skulle bage boller og kage, og vigtigst af alt, nyde en dag fyldt med latter, samvær og duften af friskbagt brød og kage.

Vi startede dagen tidligt, iført forklæder, med mel, smør og sukker på bordet og opskrifterne klar. Børnene var ivrige efter at komme i gang, og der blev hurtigt snakket om, hvem der skulle gøre hvad. Jeg besluttede at give dem opgaver, som både ville give dem noget ansvar og få dem til at føle sig som ægte små bagere. En af dem målte melet, mens den anden forsigtigt hældte gær i skålen. Det gik naturligvis ikke helt uden udfordringer – der blev spildt mel overalt, og lidt smør endte på gulvet – men det var netop en del af charmen.

Dejen til bollerne begyndte at tage form, og børnene var fascinerede af, hvordan de enkelte ingredienser pludselig forvandlede sig til en blød, elastisk masse. Da dejen var klar til hævning, blev den sat til side med et viskestykke over, og børnene fulgte nysgerrigt med, som om de forventede, at noget magisk ville ske lige foran dem.

Mens bollerne hævede, gik vi videre til kagen. Valget faldt på en chokoladekage – børnenes favorit. Kagen var enkel at lave, men det bedste ved den var, at børnene kunne være med i næsten alle trin. De elskede at piske æggene sammen med sukkeret, og da det var tid til at tilsætte kakao, kunne de næsten ikke vente med at se den lyse dej forvandle sig til den dybeste chokoladefarve.

Undervejs i bagningen blev der grinet og snakket om alt mellem himmel og jord. De små hænder arbejdede ihærdigt med at blande og røre, mens de forsøgte at undgå, at for meget dej endte på køkkenbordet (eller gulvet). Da kagen endelig blev sat i ovnen, kunne vi næsten ikke vente på at smage på den. Men vi havde stadig vores boller at tage os af.

Dejen var hævet, og det var nu tid til at forme bollerne. Børnene fik frit spil til at lave de mest kreative former. Der blev lavet små, runde boller, mens andre blev formet som sjove figurer – én endte endda med at ligne en lille krokodille! Det blev hurtigt en leg, og køkkenet blev fyldt med børnenes latter, mens de præsenterede deres sjove kreationer.

Bollerne blev penslet med æg og sat i ovnen, og nu bredte der sig en skøn duft af friskbagt brød i hele huset. Imens holdt vi øje med kagen, som langsomt hævede og blev mere og mere perfekt. Hver gang vi tjekkede ovnen, var der en blanding af forventning og glæde i børnenes øjne.

Da begge bagværk var færdige, kunne vi endelig sætte os til bords. Bollerne var gyldne og sprøde, og vi smurte dem med et generøst lag smør, som smeltede ned i den varme krumme. Kagen blev pyntet med et drys flormelis, og selvom den stadig var lidt varm, kunne vi simpelthen ikke vente med at smage på den. Den var blød og saftig, præcis som en god chokoladekage skal være.

Vil du have inspiration til glutenfri bagning så tjek gladudengluten.dk

Mens vi sad sammen omkring bordet og nød vores bagværk, gik snakken livligt. Vi snakkede om, hvordan dejen til bollerne havde hævet sig, og hvor sjovt det havde været at forme dem. Børnene delte også deres tanker om, hvad vi kunne bage næste gang – måske skulle vi prøve at lave kanelsnegle eller cookies? Det var tydeligt, at de allerede så frem til næste bageeventyr.

Dagen i køkkenet var mere end bare en bageoplevelse. Det var en dag fyldt med nærvær, hvor vi ikke blot skabte noget sammen, men også delte glæden ved at være sammen om noget så simpelt som at bage. Børnene fik en følelse af stolthed over deres kreationer, og jeg kunne se, hvordan deres øjne lyste op, når de fortalte om, hvad de havde lavet. Det var en påmindelse om, hvor lidt der skal til for at skabe gode minder.

Da eftermiddagen gik på hæld, og vi havde spist os mætte i både boller og kage, sluttede vi dagen af med at rydde op sammen. Selvom der var mel på gulvet og en hel del opvask, gjorde det ikke noget. Det var en del af oplevelsen, og børnene var stadig fyldt med glæde over dagens begivenheder.

En dag i køkkenet kan virke som en lille ting, men det er ofte i de små øjeblikke, at de største minder bliver skabt. Og denne dag, fyldt med duften af friskbagt brød, smagen af chokoladekage og børnenes smil, vil uden tvivl blive husket længe.

Infuseret Instant Kaffe

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark