Derfor er det så vigtigt at have en hjertestarter

//

Når hjertet pludselig stopper med at slå, tæller hvert eneste sekund. Et hjertestop kan ramme hvem som helst, når som helst, og uden advarsel. I sådanne situationer kan en hjertestarter være forskellen mellem liv og død. En hjertestarter, også kendt som AED’er (Automated External Defibrillators), er enheder designet til hurtigt og effektivt at genstarte hjertet ved at levere et elektrisk stød. I denne guide kan du læse mere om, hvorfor det er så vigtigt at have en hjertestarter tilgængelig.

Tiden er afgørende

Ved hjertestop er tiden den mest kritiske faktor. Hjernen begynder at tage skade allerede få minutter efter, at blodtilførslen er stoppet. Ambulancer og læger kan ofte ikke nå frem hurtigt nok, især i tætbefolkede eller afsidesliggende områder. Derfor er det vigtigt, at der findes en hjertestarter i nærheden, hvor mennesker færdes, såsom i skoler, sportshaller, arbejdspladser og offentlige områder. En hjertestarter, der kan tages i brug inden for få minutter, kan redde liv ved at genoprette en normal hjerterytme, inden professionel hjælp når frem.

Hjertestartere er nemme at bruge

En af de største fordele ved moderne hjertestartere er deres brugervenlighed. Selvom de er avancerede medicinske apparater, er de designet til at blive brugt af almindelige mennesker uden medicinsk træning. De fleste hjertestartere giver trin-for-trin instruktioner, både visuelt og via stemmeguides, hvilket gør det muligt for enhver at tage handling i en kritisk situation. Hjertestarteren analyserer selv hjerterytmen og beslutter, om et stød er nødvendigt. Dette sikrer, at ingen utilsigtet skader den person, der modtager hjælp. På denne måde kan selv personer med minimal træning gøre en stor forskel i livstruende situationer.

Du kan øge overlevelsesraten markant

Uden en hjertestarter overlever kun omkring 5-10 % af dem, der oplever et hjertestop uden for hospitaler, er der nogle statistikker, der tyder på. Dette gør hjertestartere til et uundværligt redskab i kampen mod pludselige hjertestop. Når flere hjertestartere er tilgængelige, og flere mennesker er trænet i at bruge dem, kan flere liv reddes.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark