Training Within Industry – hvad betyder det

//

Training Within Industry (TWI) er et dynamisk og effektivt program, der blev introduceret i USA i midten af det 20. århundrede for at opretholde industriproduktionen under de udfordrende tider i Anden Verdenskrig. Hovedmålet med dette program er at forbedre produktivitet og effektivitet i industrien ved hjælp af standardiserede træningsmetoder. I denne artikel vil vi delving ind i, hvad TWI er, dets centrale komponenter, og hvordan det kan anvendes i moderne erhvervslivet.

Målet med TWI

Hovedformålet med TWI-programmet er at fremme kontinuerlig forbedring og standardisering i færdigheder, som er afgørende for at sikre produktivitet og arbejdsstabilitet i en industri. Et af principperne bag TWI er “Learning by Doing”, som understreger vigtigheden af praktisk træning for at forbedre færdigheder og produktivitet. TWI-programmet består af tre primære moduler: Job Instruction (JI), Job Methods (JM), og Job Relations (JR).

De Tre Komponenter af TWI

TWI-programmet er bygget op omkring tre centrale moduler. Hvert modul fokuserer på en specifik arbejdsrelateret opgave, og de er designet til at komplimentere hinanden for at forbedre den samlede arbejdsstyrkeydelse.

Job Instruction (JI)

JI fokuserer på at lære arbejdstagere, hvordan man laver deres job korrekt, sikkert og effektivt, hvilket i sidste ende fører til mindre omkostninger og højere produktionsniveauer. Denne instruktionsproces er emuleret efter den fire-trins metode: Forberedelse, Præsentation, Prøvning og Opfølgning.

Job Methods (JM)

JM-modulen er rettet mod at lære arbejdstagere, hvordan man kan være mere effektive ved at finde bedre og hurtigere metoder til at udføre deres arbejde. Det involverer fire trin: Undersøge, Analyse, Suggest, og Apply.

Job Relations (JR)

JR har fokus på at udvikle gode relationer mellem medarbejdere og ledere, hvilket kan resultere i reducerede konflikter og øget medarbejdertilfredshed. JR anvender en fire-trins tilgang: Fakta Indsamling, Vægtning og Afgørelse, Handle og Evaluering.

Anvendelse af TWI i moderne virksomheder

I dag ser vi TWI-programmet anvendt effektivt i en række forskellige industrier, herunder fremstilling, sundhedsvæsen og it. TWI’s fokus på at forbedre færdigheder, metodikker og arbejdsrelationer gør det relevant i ethvert miljø, der søger at forbedre effektiviteten, kvaliteten og arbejdsmoralen. 

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark