Hvad gør man, når man har udviklet et alkoholproblem?

//

Alkoholproblemer kan være svære at erkende og komme ud af. Der findes forskellige sværhedsgrader for alkoholproblemer, men hvis man selv føler, man har udviklet et problem eller er pårørende til én, kan det være svært at vide, hvordan man kommer ud af det. Dog findes der forskellige muligheder for at løse af problemet. 

Få hjælp til at komme ud af alkoholproblemet med alkoholbehandling

Det kan være en god idé at søge professionel hjælp til at komme ud af et alkoholproblem. Ved alkoholbehandling tilrettelægges et individuelt program, som muliggør det at komme ud af problemet. Typisk foregår det som døgnbehandling, hvor man bor på et værelse ved et behandlingscenter over en vis periode. Alkoholbehandlingen indebærer herunder undervisning, gruppeterapi, individuel rådgivning, afslapnings- og koncentrationsteknikker. Fordelen ved at få professionel hjælp er at mange alkoholikere, der selv prøver at gøre op med problemet, ender tilbage, hvor de startede.

Gør mentalt op med alkoholproblemet – hvor der er vilje, er der vej 

Det kan være svært at stå ansigt til ansigt med et problem. For at opnå et mål, som at stoppe et alkoholproblem, er det vigtigt, at man gør mentalt op med problemet. Det er ikke nok kun at ønske sig ud af problemet – man skal også tro på det. Det kan være en god idé at skrive ens motivation ned på et stykke papir og hive papiret frem, når man føler modstand. Alkoholtrangen vinder ofte over viljestyrken, og når man har erkendt dette, er det vigtigt at træne ens viljestyrke. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at det mentale ikke nødvendigvis vinder over det fysiske, når man har et alkoholproblem. Man kan opleve kraftige abstinenser, som kan kræve medicin eller anden professionel hjælp.

Søg opbakning blandt familie og venner

For at alkoholbehandlingen har en god effekt, er det ikke altid nok at gøre arbejdet for ens egen skyld. Alkoholproblemer kan også have negative konsekvenser for ens omgangskreds, såsom familie og venner. Det kan derfor være en god idé at søge opbakning blandt familie og venner og på den måde få større opbakning til at opnå et godt resultat. Hvis man som pårørende stiller et ultimatum til alkoholikeren om at vælge familien eller flasken, kan det motivere personen til at opnå målet om at komme ud af problemet. 

Udover opbakning kan en motivation også være at tage alkoholens alvorlige psykiske og fysiske konsekvenser seriøst. De psykiske konsekvenser indebærer blandt andet angst, uro, søvnløshed, rastløshed og utilpashed, mens de fysiske konsekvenser blandt andet indebærer skade af organer, sukkersyge, demens, kræft og abstinenser.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark