Snerydning: alt du skal vide

//

Snerydning er en vigtig del af vinteren, som skal sikre, at veje og fortove holdes fri for sne og is. Hvis du er privat grundejer eller din virksomhed ejer en grund, kan du være ansvarlige for at skulle rydde områder på grundene, så de er tilgængelige for besøgnede. Hvad end du selv ønsker at fjerne nyfalden sne fra din grund, eller du ønsker at hyre profesionelle såsom Snerydning København, er der nogle regler, du skal kende til. 

Reglerne du skal kende til

Snerydning er vigtigt, da det skal gøres for at sikre sikker færdsel. Der er nogle regler du skal kende til, så du ikke ender med at få en bøde grundet manglende snerydning: 

  • Er du privat grundejer skal du sørge for at fortove, trapper, havegang og andre fællesområder er ryddet for sne og saltet. 
  • Private veje bliver ikke ryddet af kommunen, og det skal du eller grundejerforeningen selv sørge for bliver gjort. 
  • Du skal sørge for, at der er ryddet for sne hurtigst muligt, efter det er faldet, og mellem kl. 07-22 i hverdagene og mellem kl. 08-22 om søndagen. 

I hvilke situationer er der særlige regler?

Der er nogle situationer, hvor de almindelige regler ikke er nok. Institutioner, der åbner før kl. 7, skal for eksempel sørge for at der er ryddet for sne, fra de åbner. Virksomheder skal sørge for, at der altid er ryddet i de tidsrum, hvor medarbejderne færdes på grunden. Hvis din grund er tæt ved caféer, barer eller lignende, hvor der færdes mange mennesker efter kl. 22, skal man ligeledes sørge for, at der er ryddet for sne efter 22. 

Det kan få konsekvenser, hvis du ikke får ryddet for sne

Som sagt skal sne ryddes, så besøgende kan færdes frit og sikkert på din grund. Det kan være alt fra postmænd, skraldemænd eller blot gæster, som skal kunne komme til og fra en bygning uden fare for glatte områder. Man kan ende med ikke at modtage post eller få fjernet skrald. I værste fald kan man modtage bøder, og kommunen kan vælge at få ryddet sneen – regningen bliver dog sendt til dig. Skulle der ske en ulykke grundet manglende snerydning, kan det også have store økonomiske konsekvenser. 

Bør du få hjælp af professionelle sneryddere?

Det kan være en god idé at få hjælp af professionelle sneryddere, hvis man har brug for det. Professionelle sneryddere har ofte stor erfaring med at fjerne sne og salte veje og fortov, så færdsel kan ske sikkert på din grund. 

Snerydning er ikke nemlig bare at fjerne sne fra dine fortove og veje. Det handler om sikkerhed, komfort og forebyggelse af skader. Derfor bør du være bekendt med de retningslinjer for snerydning, der gælder i din region, så du kan holde dig selv og andre trafikanter trygge.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark