En introduktion til snus: Hvad er det, og hvordan virker det? 

//

Snus er et røgfrit, tobaksbaseret produkt, der har vundet popularitet i de seneste år. Det er populært blandt dem, der ønsker at nyde smagen af tobak uden de negative sundhedsvirkninger, der er forbundet med rygning af cigaretter. Mange mennesker ved dog ikke, hvad snus er, eller hvordan det virker. Dette blogindlæg vil forklare alt om snus – hvad det er, hvordan det virker, og hvorfor det måske er det rigtige for dig. 

Hvad er snus?

Snus er et røgfrit tobaksprodukt, der stammer fra Sverige, men som siden er blevet populært i andre lande også. Det findes i to former – løs snus og portioneret snus – og kan nydes ved at placere den løse variant bag overlæben eller den portionerede variant mellem overlæben og tandkødet (kendt som “dipping”). Nikotinindholdet i snus varierer fra produkt til produkt og kan variere fra meget lave niveauer (1-2 mg) til højere niveauer (4-5 mg). 

Hvordan virker snus?

Snus virker ved at afgive nikotin til blodbanen gennem oral absorption i stedet for indånding, som traditionelle cigaretter. Nikotinindholdet i snus varierer afhængigt af det produkt, du vælger, og kan være fra meget lave niveauer (1-2 mg) til højere niveauer (4-5 mg). Nikotinindholdet afhænger også af, hvor længe du beholder snusen i munden, inden du smider den ud. Hvis du beholder det i munden i længere tid, vil du optage mere nikotin.  

Fordelene ved snus

Der er flere fordele forbundet med at bruge snus i stedet for traditionelle cigaretter eller andre former for røgfri tobaksprodukter. Da der ikke er nogen forbrænding involveret, når man bruger snus, er der ingen giftstoffer eller skadelige stoffer, der frigives i luften, som der ville være med cigaretrøg. Da de fleste snus er færdigpakket i individuelle portioner, behøver brugerne desuden ikke at bekymre sig om at skulle håndtere rodet emballage eller bortskaffelse, som de ville gøre med løse former for røgfri tobaksprodukter som f.eks. tyggetobak. Endelig kan brugerne, fordi de ikke behøver at tænde op, når de bruger snus, nyde deres yndlingssmag, hvor og hvornår de vil, uden at skulle bekymre sig om, at passiv rygning påvirker deres omgivelser. 

Som vi har set her i dag, giver snus folk en alternativ måde at nyde deres yndlingssmag på uden nogen af de skadelige bivirkninger, der er forbundet med rygning af cigaretter eller andre former for røgfri tobaksprodukter. Snus giver ikke kun brugerne en bekvem måde at optage nikotin på uden at skulle bekymre sig om, at passiv rygning påvirker deres omgivelser, men de færdigpakkede portioner gør håndtering og bortskaffelse let, samtidig med at de stadig giver en tilfredsstillende oplevelse hver gang. Uanset om du er på udkig efter en alternativ måde at få dit nikotinfix på eller bare er nysgerrig efter at vide, hvad al den buzz er omkring dette nye produkt, så giv det en chance! Du vil ikke fortryde det!

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark