Pas på dit pas

//

Passet er uden tvivl det vigtigste at huske – og passe godt på når du rejser. Det oplevede vi på en charterrejse til Tunesien for et par år siden (før Corona).

Vi havde godt lagt mærke til et helt ungt par der sad på sæderne lige foran os i flyet. De virkede meget ”grønne” i at rejse. Og da da vi skulle igennem paskontrollen, kunne vi ikke undgå at lægge mærke til den grædende unge pige. Vi kom fint igennem paskontrollen, men kunne se at der blev ved at være problemer med det unge par.

 Det viste sig at den unge pige havde kedet sig i flyet og derfor havde tegnet på et par bare sider i sit pas. Hun indså at det nok ikke var så smart og valgte at rive siderne ud!

Det var den tunesiske paskontrol ikke tilfredse med, så de valgte at tilbageholde hende. Hun skulle fremvise en anden form for billede ID for at komme ind i landet, men hun havde endnu ikke fået sit kørekort og havde ikke anden form ID med billede.

Den danske guide gjorde sit bedste, men nej. Hun skulle i fængsel til hun kunne sendes tilbage til Danmark. Det lykkedes dog den snarrådige guide at få forhandlet sig frem til de, mod betaling, kunne komme med samme fly vi var kommet med tilbage til Danmark, dog ikke Kastrup som vi var kommet fra, men Billund.

Så vi blev en time forsinket og var en smule utilfredse med at vente så længe i den varme bus, men det unge par mistede hele deres ferie plus de skulle betale for at komme hjem – og endte i Billund. Jeg er sikker på den unge pige passet rigtig godt på sit pas fremover.

Har du nogensinde mistet dit pas eller været i en situation hvor det havde konsekvenser ikke at have styr på sine rejsedokumenter?

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark