Sådan sparer du på varmeregningen

//

Det kolde vejr er ved at indfinde sig, og det betyder højere varmeregninger for mange af os. Men bare rolig, vi har styr på det! I dette blogindlæg giver vi dig 10 tips, der kan hjælpe dig med at spare på din varmeregning denne vinter. Følg disse enkle tips, og du vil kunne holde dit hjem varmt uden at sprænge banken.

Tip 1: Isoler dit hjem så godt som muligt

Varmetabet gennem vinduer og døre kan være betydeligt, så sørg for at tætne eventuelle huller eller revner. Hvis du ikke har tætningslister omkring dine vinduer og døre, er det nu, du skal installere dem. Du bør også overveje at opgradere din isolering, hvis den er forældet og benytte dig af hulmursisolering.

Tip 2: Invester i en programmerbar termostat

En programmerbar termostat giver dig mulighed for at indstille temperaturer på bestemte tidspunkter af dagen, så du ikke spilder energi, når der ikke er nogen hjemme. Dette kan resultere i betydelige besparelser på din varmeregning over tid.

Tip 3: Udskift gamle døre og vinduer

Gamle vinduer og døre er ofte ikke lige så energieffektive som nyere modeller. Hvis du udskifter dem med energieffektive modeller, kan du reducere varmetabet i dit hjem.

Tip 4: Invester i en varmepumpe

Varmepumper er en fantastisk måde at opvarme dit hjem effektivt på og kan resultere i betydelige besparelser på din varmeregning. En varmepumpe er en yderst nem varmekilde, og så er det også bæredygtigt. Den passer sig selv og er både nyttig om vinteren og som sommeren.

Tip 5: Tænd for stearinlysene

Stearinlys er en fantastisk måde at skabe en hyggelig atmosfære på og kan også hjælpe med at opvarme dit hjem. Ved afbrænding af stearinlys produceres der også kuldioxid, som er med til at holde luften i dit hjem varm.

Tip 6: Tag ekstra lag tøj på

I stedet for at skrue op for termostaten kan du blot tage et ekstra lag tøj eller et tæppe på, når du sidder indenfor. Det vil holde dig varm uden at koste dig noget!

Tip 7: Brug trækstoppere

Træk fra vinduer og døre kan lukke kold luft ind i dit hjem, så sørg for at bruge trækstoppere for at blokere for dem. Du kan endda lave en selv ved hjælp af materialer som stof og skum!

Tip 8: Luk ubrugte rum af

Hvis der er nogle rum, der ikke er lukker du dørene og lukker eventuelle luftventiler for at forhindre, at varmen slipper ud.

Tip 9: Invester i en rumvarmer

En rumvarmer kan være meget nyttig, når du kun skal opvarme et enkelt rum, og de bruger meget mindre energi end traditionelle varmesystemer.

Tip 10: Udnyt det naturlige lys

Naturligt lys er med til at holde dit hjem varmt i løbet af dagen. Så åbn dine gardiner og luk så meget sollys ind i dit hjem som muligt! Det vil være med til at mindske din afhængighed af kunstig opvarmning.

Hvis du følger disse tips, kan du reducere din varmeregning betydeligt denne vinter og holde dit hjem behageligt og hyggeligt uden at sprænge banken.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark