Skal jeg vælge en manuel eller elektrisk pastamaskine?

//

Når du skal investere i en pastamaskine, så har du overordnet set to forskellige valgmuligheder. Du kan vælge at købe en manuel pastamaskine, som fungerer ved hjælp af håndkraft, eller du kan vælge en elektrisk pastamaskine, som fungerer ved hjælp af strøm. Der er fordele og ulemper ved begge dine valg. Se de bedste her.

Hvilken pastamaskine skal jeg vælge?

Når du har besluttet dig for, at du vil investere i en pastamaskine, skal du efterfølgende overveje, om du vil investere i en manuel eller elektrisk udgave. Der findes egentlig også en tredje type pastamaskine, som du kan investere i – nemlig den fuldautomatiske, som både ælter dejen og presser den til pasta.

Den fuldautomatiske pastamaskine er dog ikke nogen, som du finder i særligt mange hjem. Det skyldes, at den koster mange tusinde kroner, og den kræver samtidig, at du bruger den tilpas ofte, hvis det skal være en investering, der på nogen måde giver mening. Derfor er den ikke med i nedenstående købsguide.

Hvorfor vælge en manuel pastamaskine?

De fleste pastamaskiner, som står i de danske hjem, er manuelle. En manuel pastamaskine er en simpel pastamaskine, som har været i brug i mange hundrede år. Den fungerer ved hjælp af et håndsving, som du drejer, når pastaen skal rulles ud. En fornuftig løsning, som samtidig er langt billigere end den elektriske udgave.

Ulempen ved at vælge denne type pastamaskine er, at der skal være to personer til at betjene den. Der skal være én, som fører den udrullede dej, og der skal være en som drejer håndsvinget. Det giver dig en række begrænsninger, hvis du eksempelvis bor alene, da du i så fald ikke kan betjene pastamaskinen selv.

Hvorfor vælge en elektrisk pastamaskine?

Vælger du derimod en elektrisk pastamaskine, så får du en noget nemmere model, som du kan betjene på egen hånd. Samtidig behøver du ikke at ælte dejen selv, da du blot tilføjer de ingredienser, som dejen består af, hvorefter maskinen klarer æltearbejdet for dig. Det er utroligt let, men det er ikke en lige så autentisk oplevelse.

Mange elektriske pastamaskiner fungerer som tilbehør til nogle af de større køkkenmaskiner. Det er smart, men det er samtidig ikke billigt. Dog findes der også en række pastamaskiner, som ikke kræver en køkkenmaskine som motor. De koster dog også væsentligt mere end en manuel pastamaskine.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark