Hvorfor er indendørs luftkvalitet så vigtig?

//

Mange mennesker går og undrer sig over, hvorfor indeklimaet er så vigtigt. Er det ikke bare noget, man hører for at skræmme folk? Nej, indeklimaet er faktisk meget vigtigt for vores sundhed. I Danmark opholder vi os ca. 90% af tiden indendørs, og det er derfor enormt vigtigt, at luften i vores hjem er sund.

 

Sundhedsskadelige effekter

Dårlig luftkvalitet kan have en negativ indvirkning på vores helbred, især hvis vi udsættes for den i længere perioder. Indendørs luftforurenende stoffer (f.eks. støvmider, skimmelsvamp og VOC’er) kan forårsage en række luftvejsproblemer som astma og allergi. Andre virkninger kan omfatte hovedpine, træthed, svimmelhed og øjenirritation. I mere alvorlige tilfælde kan langvarig udsættelse for dårlig indendørs luftkvalitet fører til langt mere skadelige sundhedsproblemer.

 

En billige løsning til et sundt indeklima

Så hvad har du brug for, for at opnå en god indendørs luftkvalitet? Til at begynde med skal du sørge for, at dit hjem er godt ventileret. Hold vinduerne åbne, når det er muligt, så der kommer frisk luft ind og gammel luft ud – det vil også være med til at reducere luftfugtigheden. Derudover, undgå at ryge indendørs, og hold dit hjem rent ved regelmæssigt at støve af og støvsuge. Du bør også undgå at bruge syntetiske stoffer og luftfriskere, da disse kan bidrage til dårlig luftkvalitet indendørs.

 

Benyt naturen og funktionelle apparater 

Planter kan spille en vigtig rolle i forberedelsen af indeklimaet, idet de hjælper med at regulere indendørs temperaturer og rense luften indendørs. At have indendørs planter omkring dit hjem eller kontor kan gøre en verden til forskel ved at give dig ren, åndbar luft og et behageligt indeklima. Men det rette indeklima kan ikke opnås uden hjælp fra et klimaanlæg, da svingninger i den indendørs temperatur ikke i sig selv er nok til at opretholde en sund indendørs luftkvalitet. Kombinationen af indendørs planter samt et klimaanlæg er ideel til at give ensartede temperaturer og renere luft – det perfekte miljø for en sundere hverdag. Køb dine planter ved den nærmeste plantebutik og hos airheatshop.dk kan du finde et klimaanlæg i høj kvalitet. 

 

Alt i alt er det vigtigt for vores sundhed at have en god indendørs luftkvalitet. Ved at følge de enkle trin, som vi har beskrevet ovenfor, kan du sikre, at dit hjemmemiljø forbliver sundt og sikkert for dig og din familie. Sørg for at træffe de rette beslutninger nu for at forhindre, at der opstår langsigtede sundhedsproblemer.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark