8 råd til dig der er ny i aktieinvestering

//

Er du ny i aktieinvesteringer? Så er du kommet til det rette sted! Vi har samlet 8 gode råd til dig, som kan hjælpe dig med at få succes med dine aktieinvesteringer. Læs med her og få gode tips til, hvordan du kommer godt i gang med at investere i aktier.

1. Definer dit mål med investeringen

Start med at definere hvad det er din plan og mål med investeringen er, og hvad det er du ønsker at opnå med den. Dette vil hjælpe dig med at holde fokus og vælge de rigtige investeringer.

2. Hav en LEI-kode

LEI-koden (Legal Entity Identifier) er et unikt identifikationsnummer, som du skal have, hvis du vil handle aktier og værdipapirer. Det er et internationalt system, som bruges til at identificere alle, der handler med finansielle instrumenter. Se mere om LEI-registreringer og Nordnet her.

3. Investere du kort- eller langsigtede?

Inden du går i gang med at investere bør du gøre overvejelser om dine investeringer er kort- eller langsigtede. Dette er vigtigt fordi det har stor betydning for hvilke aktier du skal investere i.

4. Gør din research

Det er vigtigt at du gør din research, før du investerer i aktier. Undersøg markedet og læs om de forskellige selskaber, som du overvejer at investere i, og undersøg deres økonomiske situation.

5. Vær realistisk

Vær realistisk og forvent ikke at du vil tjene store summer på kort tid. Det tager tid at lære at investere, men vær samtidig ikke bange for at tage risici og miste penge.

6. Spred dine investeringer

Det er en rigtig god idé at sprede dine investeringer. Det kan du gøre ved at investere i forskellige sektorer, brancher og geografiske områder. På denne måde kan du mindske risikoen for at undgå store tab, hvis det går dårligt for en bestemt økonomi. Derudover kan du drage fordel af de forskellige økonomiske cyklusser.

7. Investér kun hvad du har råd til at tabe

Et godt råd er kun at investere penge, som du har råd til at tabe. Aktiehandel er forbundet med en vis risiko, derfor bør du aldrig investere penge som du ikke kan tåle at miste eller som du har brug for til andre formål.

8. Få professionel rådgivning

Føler du aktiehandel er en jungle at finde rundt i, så kan du få professionel hjælp til at træffe de rigtige investeringsbeslutninger.

 

 

 

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark