Den komplette guide til briller mod blåt lys

//

Der findes mange myter om briller mod blåt lys. Mange tror for eksempel, at briller ikke gør noget ved problemet. Dette er dog ikke sandt! I denne artikel vil vi give dig en komplet guide til briller mod blåt lys. Vi vil fortælle dig, hvad blåt lys er, og hvorfor det kan være skadeligt for dine øjne. Vi vil også give dig et overblik over de forskellige typer af briller, der findes på markedet i dag, og hvordan de kan hjælpe dig med at beskytte dine øjne mod blåt lys. Endelig giver vi tips om, hvordan du vælger de rigtige briller til dig, og hvordan du passer ordentligt på dem. Læs videre for at få mere at vide om briller mod blåt lys, og hvordan de kan hjælpe dig med at holde dig sund og behagelig foran skærme. Klik ind og se de bedste bluelight briller her via linket.

Hvad er blåt lys?

Blåt lys er en type synligt lys, der udsendes fra digitale enheder som telefoner, tablets, computere, tv’er og andre elektroniske enheder med LCD- eller LED-skærme. Denne type kunstigt lys har en kortere bølgelængde end naturligt sollys, hvilket gør det mere sandsynligt, at det med tiden kan skade øjets nethinde. Eksponering for blåt lys er blevet forbundet med en øget risiko for aldersrelateret makuladegeneration (AMD), en tilstand, der forårsager forringelse af synet.

Typer af briller med blåt lys

Markedet er fyldt med et bredt udvalg af blå lysbriller, lige fra stilfulde receptpligtige stel til linser af medicinsk kvalitet. Disse briller har forskellige beskyttelsesniveauer og kan bruges til forskellige formål:

– Læsebriller uden recept – Disse er designet til at reducere øjenbelastning i forbindelse med langvarig skærmtid. De fås i forskellige stilarter og farvetonerede linser, så du kan vælge et par, der passer til din æstetik.

– Computerbriller – Denne type briller er specielt designet til at beskytte dine øjne mod de skadelige virkninger af kunstigt blåt lys. Linserne har normalt en særlig belægning, der filtrerer de skadelige stråler fra, mens de stadig lader nok synligt lys komme igennem til at giver dig et klart syn.

– Blålysbriller af medicinsk kvalitet – Disse briller er designet til at beskytte dine øjne mod langvarig eksponering for blåt lys. Linserne er ofte fremstillet af avancerede materialer som f.eks. polycarbonat, som har en højere grad af beskyttelse mod farlige UV-stråler.

Hvordan vælger man det rigtige par?

Når du skal vælge den rigtige type briller til dig, er det vigtigt at overveje både stil og funktion. Hvis du bruger receptpligtige briller regelmæssigt, skal du vælge læsebriller uden recept eller computerbriller med en tonet linse, der passer over dine eksisterende stel. Hvis du alternativt ikke har brug for receptpligtige linser, men stadig ønsker ekstra beskyttelse mod blåt lys, kan du vælge stel i medicinsk kvalitet med en særlig belægning.

Pas på af falske briller med blåt lys

Desværre er der mange billige efterligninger, der flyder rundt på internettet. Selvom de måske giver en vis grad af beskyttelse, giver de dig ikke den samme kvalitet og holdbarhed som den ægte vare. For at være sikker på, at du køber ægte blålysbriller, skal du altid tjekke, om der står certificeringer som ISO 13485 eller CE på emballagen.

Pleje af dine briller

For at få mest muligt ud af dine blålysbriller er det vigtigt at passe ordentligt på dem. Rengør dine linser regelmæssigt med sæbevand og en blød klud for at holde dem fri for støv og pletter. Undgå at bruge skrappe kemikalier eller slibende materialer, som kan beskadige den beskyttende belægning på dine linser.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark