ABS-filament til 3D-print: Alt, du skal vide om ABS-filament (2022)

//

ABS er et 3D-filament, der giver stærke og varmeresistente resultater. Pga. sin høje holdbarhed er ABS-prints ofte brugt som komponenter i maskiner og biler, hvor de ofte kan holde og tjene et godt stykke arbejde i mange år. Læs med her, og bliv klogere på ABS-filament til 3D-printning.

Fordele ved ABS-filament: Et stærkt og holdbart materiale

Der er mange fordele ved ABS-filament til 3D-printere. Den primære fordel er dog den holdbarhed, som resultaterne opnår. Derfor er ABS-plastik også allerede vidt anvendt i alt fra LEGO-klodser, maskin- og bildele til motorcykelhjelme og golfkøller. Hvis du vil have prints, der bare holder til noget, så er ABS-filament et glimrende alternativ.

ABS har også en lang levetid. Modsat PLA, der naturligt komposterer over tid, og som hverken kan holde til varme eller sollys, så har ABS ikke disse brister. Du kan derfor regne med at nyde synet af dine prints i mange år fremover, hvis du printer dem i ABS-filament.

Ulemper ved ABS-filament: Ikke miljøvenligt

En af de store ulemper ved ABS-filament er, at det ikke er miljøvenligt plastik. Konkret betyder det, at det ikke komposterer naturligt.

En anden ulempe er, at det godt kan være lidt omfattende at printe med ABS. ABS er nemlig en plastik-form baseret på olie, og den udskiller giftige dampe under print. Ventilation under print er derfor en nødvendighed. Resultaterne kan også godt være en smule giftige – under alle omstændigheder anbefales det ikke, at fødevarer og ABS blandes sammen.

ABS-filament egenskaber

    • Materiel styrke: 40 MPa
    • Stivhed: 5/10
  • Holdbarhed: 8/10
  • Max. brugstemperatur: 98°C
  • Termisk ekspansion: 90 µm/m-°C
  • Tæthed: 1.04 g/cm3
  • Printbarhed: 8/10
  • Ekstruderings-temperatur: 220-250°C
  • Heatbed-temperatur: 95-110°C
  • Heatbed nødvendig? Ja

ABS-filament priser: Et billigt filament

ABS-filament til 3D-printere koster ikke særlig meget. Du kan nemt finde filamentruller til en pris på mellem 180 kr. pr. kg. og 200 kr. pr. kg. Hvis du gerne vil bygge et basislager af forskellige filament-typer, så kan ABS være en budgetvenlig filamenttype at fylde lidt op med. Og anvendelsesmulighederne er rigtig mange til prisen.

Konklusion

ABS-filament er et godt filament, der egner sig perfekt til mange forskellige formål. Det er hårdt, stærkt, slagkraftigt, varmeresistent og så har det en lang levetid. ABS-plastik er dog ikke miljøvenligt, og det kan være lidt omfattende at printe med.

Læs mere på selve https://nordicextrusion.com/

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark