3 tips for at se om din kaffe er fremstillet etisk forsvarligt

//

Det ikke altid let at finde rundt i om dine vare er fremstillet etisk eller ej. Dette er også tilfældet med kaffe medmindre du ved hvad du skal kigge efter.

Her er 3 tips til hvordan du kan se om din kaffe er etisk fremstillet.

Tip 1 – Kig på mærkningen

En nem måde at se om din kaffe er produceret etisk forsvarligt er ved at kigge på de mærker der er på emballagen. Dette er i hvert fald tilfældet hvis du handler i et supermarked hvor der er mange valgmuligheder at vælge imellem, så er det den nemmeste måde. Den virker ikke altid dog, for det kan godt være noget kaffe faktisk er fremskaffet forsvarligt og bæredygtigt men bare ikke reklamere med det.

Typisk de mærker du skal holde øje med er, Fairtrade-mærket, Rainforest Alliance og UTZ. Der er forskelle mellem dem, men en god måde at være dækket ind på og være sikker på det den rigtige kaffe du bestiller, er at vælge Fairtrade-mærket kaffe. Et eksempel på Fairtrade-mærket, økologisk kaffe kan ses her.

Tip 2 – Kig på deres hjemmeside

Som nævnt tidligere, så er det ikke altid at producenten reklamerer med det er certificeret kaffe af forskellige grunde. F.eks. at det koster penge for at få certificering. Dog kan du anspore dig hen til hvilke slags kaffe det er, ved at læse om virksomheden inde på deres ’om os’-side. En CSR opmærksom virksomhed vil med garanti beskrive hvad de står inde for netop af denne grund. Se et eksempel på en CSR-opmærksom ’om os’-side her: Newday Coffee økologisk kaffe.

Tip 3 – Kontakt dem

Dette tip er sjældent at det er nødvendigt, men hvis man virkelig gerne vil have en specifik kaffe og ikke kan finde nogle information online om det, så kan du altid tage kontakt til producenten. Alle kaffeproducenter skal have tydeligt styr hvilke produkter på deres varelager som er økologiske og Fairtrade-certificeret, for ikke at komme til at blande dem sammen. Derfor vil de nemt kunne svare dig på om den specifikke kaffe du søger efter er etisk fremstillet.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark