Mentale udfordringer i hverdagen

//

I Danmark har vi den højeste procentdel af købere af antidepressiver, hvilket forklarer noget om vores mentale udfordringer. Mange er stresset eller døjer med psykologiske problemer, som de ikke for forløst. Så hvad kan man gøre, når man ikke ved om man har problemer eller ej. Hvordan løser man problemer med psyken?

Motion

Rigtig mange mennesker ved ikke, at motion kan være en ledende faktor i et godt liv. Når man motionerer udløser man nogle endorfiner, hvilke gør hjernen glad. De er tilmed en faktor i motiavtionsopbyggelse, som man kan bruge på arbejdspladsen. Når man er mere motiveret er man også mindre tilbøjelig til at blive stresset. Da man ikke har lige så lidt overskud ved større arbejdsopgaver, som kan lægge en ned. Man kan motionere på mange måder – allerede en løbetur kan hjælpe på humøret. Det er hårdt at komme ud af døren, men det slår ikke følelsen, når man kommer hjem.

Social

Det er super vigtigt, at man sørger for at komme ud og snakke med mennesker. Både familie og venner. Det kan godt være det ikke altid er det man har mest lyst til, men det hjælper i høj grad ens humør at snakke med mennesker. Mennesker har nemlig gensidigt brug for selskab, da vi er intelligente væsener, der har brug for at blive stimuleret. Det ligger i vores natur at være afhængige af hinanden. Alternativet er at man udvikler problemer med psyken, hvilket skal forhindres. 

Hjælp

Hvis man føler man har prøvet alt eller blot er helt nede i kulkælderen og føler sig deprimeret, kan man altid søge hjælp i psykiatrien. Blandt andet kan man opsøge en psykolog eller psykoterapeut, der kan hjælpe med, at afklarer nogle af de spørgsmål og tanker som man går med. Tit komme man over fler omgange, hvor vejlederen følger med i ens udvikling. Tit har fagfolket et speciale inden for forskellige områder, derfor kan man finde en som passer bedst til ens behov.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark