Sådan finder du den rigtige rejseforsikring

//

Når du planlægger en rejse, er det en af de vigtigste ting at sørge for, at du har en rejseforsikring. Hvis noget går galt – f.eks. hvis dit fly bliver aflyst, eller din bagage bliver væk – kan en rejseforsikring hjælpe dig med at komme på fode igen. Men med så mange forskellige muligheder, kan det være svært at vide, hvilken forsikring der er den rigtige for dig. I denne artikel hjælper vi dig med at finde den rejseforsikring, der passer til dine behov.

Tjek rejseforsikringer der dækker din rejsedestination

Sørg for, at forsikringen dækker alle aktiviteter, du skal udøve, f.eks. vandreture eller skiløb. Vælg en forsikring med medicinsk dækning, hvis du bliver syg eller kommer til skade på rejsen. Selve landet kan også have en indflydelse på valget af rejseforsikring. Nogle rejseforsikinger gælder for eksempel ikke i Asien eller i USA, så husk, at tjekke, om din destination er aktiv i forsikringen.

Tjek prisen

Rejseforsikringer kan variere i pris, afhængigt af rejsens længde og det dækningsniveau, du har brug for. Sørg for at sammenligne priserne fra forskellige udbydere, inden du køber. Der kan være penge at spare, hvis du sammenligner dine muligheder indenfor rejseforsikringer. Du kan også finde inspiration på Rejseforsikringsguiden.dk. Du kan også ringe til de forskellige forsikringsfirmaer og efterspørge en god pris.

Nærlæs dine rettigheder

Før du køber en rejseforsikring, skal du være sikker på, at du kender dine rettigheder. I henhold til EU-lovgivningen har du f.eks. ret til refusion eller erstatning, hvis dit fly bliver aflyst. Du kan også kræve erstatning for andre forsinkelser og aflysninger. Hvis din bagage går tabt eller bliver beskadiget, kan du måske kræve erstatning fra flyselskabet. Hvis du kommer til skade under en rejse, kan du muligvis kræve erstatning fra rejsearrangøren. Hvis du kender dine rettigheder, kan det hjælpe dig med at afgøre, om du har brug for en rejseforsikring.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark